Τι είναι;

Βιβλία

Λίστες Χαρακτήρων

Χάρτες

Οι Φυλές της Κουαλανάρα

Κώστας Βουλαζέρης

 

Νέα


17/2/2017

Καινούργια εξώφυλλα για όλα τα βιβλία του Παιχνιδιού των Ράζλερ (μόνο ως εικόνες, όχι μέσα στα ηλε/κα αρχεία των βιβλίων).

14/3/2014

Περιλήψεις για όλα τα βιβλία του Παιχνιδιού των Ράζλερ.

4/2/2014

Ανανεωμένα PDF, MOBI, EPUB, HTML για όλο το Παιχνίδι των Ράζλερ.

29/9/2009

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 6ος: Δαίμονες του Ουρανού

7/6/2009

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 5ος: Δαίμονες των Σκιών

7/3/2009

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 4ος: Δαίμονες των Αρχέτοπων

18/2/2009

Λίστα χαρακτήρων για τους Δαίμονες του Μέλλοντος

22/12/2008

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 3ος: Δαίμονες του Μέλλοντος

2/12/2008

Οι Φυλές της Κουαλανάρα

Λίστα χαρακτήρων για τους Δαίμονες του Παρόντος

13/11/2008

Χάρτης της Βόρειας Λιάμνερ-Κρωθ

12/10/2008

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 2ος: Δαίμονες του Παρόντος

21/9/2008

Λίστα χαρακτήρων για τους Δαίμονες του Παρελθόντος

31/8/2008

Χάρτης του Βασιλείου Νόρβηλ.

15/8/2008

Το Παιχνίδι των Ράζλερ, Τόμος 1ος: Δαίμονες του Παρελθόντος

 
Οι Φυλές της Κουαλανάρα

(κατά την περίοδο του Παιχνιδιού των Ράζλερ)

 

Ρογκάνοι

Οι Ρογκάνοι είναι η πιο μεγαλόσωμη φυλή στην Κουαλανάρα. Οι αρσενικοί φτάνουν πολλές φορές μέχρι και τα τρία μέτρα. Οι άλλοι τούς βλέπουν ως γίγαντες.

Οι Ρογκάνοι κατοικούν στην ήπειρο Ναζ-Λορ. Όσοι κατοικούν στα βόρειά της σημεία είναι πιο ανοιχτόχρωμοι, ενώ όσοι κατοικούν προς το Νότο είναι σκουρόδερμοι.

Η ξεχωριστή ιδιότητα της φυλής τους είναι η Κραυγή. Όσοι είναι εκπαιδευμένοι σ’αυτήν μπορούν να φωνάξουν και ν’ακουστούν για χιλιόμετρα, ενώ άλλοι σπέρνουν τρόμο στις καρδιές των εχθρών τους, στο πεδίο της μάχης.

[επάνω]

Ρουζβάνοι

Οι Ρουζβάνοι είναι από τις πιο μικρόσωμες φυλές της Κουαλανάρα, καθώς οι αρσενικοί φτάνουν περίπου το 1,7 μ. Η ήπειρό τους, Λιάμνερ-Κρωθ, βρίσκεται δυτικά της Ναζ-Λορ και λέγεται πως κάποτε αυτές οι δύο ήταν μία και οι Ρουζβάνοι κι οι Ρογκάνοι κατοικούσαν μαζί (εξ ου και η ομοιότητα στο όνομά τους, όπως κάποιοι υποστηρίζουν). Ωστόσο, με τις χιλιετίες, οι ήπειροι απομακρύνθηκαν η μία από την άλλη και τώρα βρίσκονται στην τωρινή τους κατάσταση. Όσον αφορά τη συγγένειά τους με τους Ρογκάνους, οι Ρουζβάνοι έχει ακουστεί πολλές φορές να υποστηρίζουν πως η ευφυία είναι αντιστρόφως ανάλογη του αναστήματος· αλλά ποτέ μπροστά σε Ρογκάνους…

Το δέρμα των Ρουζβάνων είναι, συνήθως, ανοιχτόχρωμο, αλλά στα νοτιότερα σημεία της Λιάμνερ-Κρωθ μπορεί να είναι και σκούρο.

Οι Ρουζβάνοι πιστεύουν στη Μεγάλη Θεά Λιάμνερ Κρωθ, η οποία είναι προσωποποίηση της ηπείρου τους· είναι η ίδια η ήπειρος –το Μεγαπνεύμα της– και παρουσιάζεται σε διάφορες εκφάνσεις: καλοκάγαθη, μοχθηρή, βίαια, ευγενική, άγρια, ήρεμη, μυστηριακή, ναζιάρα, εκδικητική, συγχωρετική, φωτεινή, σκοτεινή, κτλ.

Η ξεχωριστή ιδιότητα των Ρουζβάνων είναι η Πειθώ. Οι Ρουζβάνοι που είναι προικισμένοι μ’αυτή την ικανότητα και που έχουν εκπαιδευτεί ονομάζονται, συνήθως, Ομιλητές και βρίσκονται στις αυλές βασιλιάδων, όπου δρουν ως διπλωμάτες και διαπραγματευτές. Η Πειθώ είναι μια μέθοδος υποβολής, ώστε ο Ομιλητής να μπορεί να περάσει τις σκέψεις του με μεγάλη δύναμη στο νου του συνομιλητή του (ή των συνομιλητών του). Ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με απόλυτη νοητική υποδούλωση ή έλεγχο εγκεφάλου· οι Ρουζβάνοι εξακολουθούν να προσπαθούν πάντοτε να βρουν τα καλύτερα δυνατά επιχειρήματα, προτού Πείσουν τους στόχους τους. Η επιτυχία της Πειθούς εξαρτάται από την ικανότητα του Ομιλητή, τα επιχειρήματα του, την ψυχολογικοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο στόχος του, τη βούληση του στόχου, και το όλο τοποχρονικό περιβάλλον.

Επίσης, οι Ρουζβάνοι λέγεται πως έχουν μια έμφυτη κλίση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Τέλος, υπάρχουν διάφορες δοξασίες για τους Ρουζβάνους, που λένε πως ορισμένα μέρη του σώματός τους (όπως, πχ, το δέρμα ή η γλώσσα τους) έχουν ιδιαίτερη αξία σε μυστικιστικομαγικές τελετουργίες.

[επάνω]

Μιρλίμιοι

Οι Μιρλίμιοι κατοικούν στην ήπειρο Μιρλίμη, που βρίσκεται ανατολικά της Βάλγκριθμωρ και βόρειο-ανατολικά της Ναζ-Λορ. Οι Μιρλίμιοι έχουν ανάστημα, περίπου, σαν αυτό των Ρουζβάνων, αλλά τα χαρακτηριστικά τους είναι πολύ πιο λιγνά και, γενικά, τα σώματά τους μοιάζουν πιο λεπτά κι ευέλικτα.

Παίρνουν ονόματα που, συχνά, έχουν κάποια σημασία, όπως Φεγγαροστόλιστη, Φιλοπολίτης, Αρτιομνήμων, Μονογενής.

Οι Μιρλίμιοι φημίζονται για την καλή τους τύχη. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι τόσο τυχεροί που ποτέ δεν μπορούν να ατυχήσουν. Αυτό, βέβαια, δεν αληθεύει. Η αλήθεια είναι πως μερικοί ανάμεσα από τους Μιρλίμιους έχουν την ικανότητα να βλέπουν μέσα στο χωροχρονικό συνεχές και να μπορούν να επιλέξουν ν’ακολουθήσουν τις χρονορροές που τους συμφέρουν καλύτερα. Κάποιοι από αυτούς «βλέπουν» πιο «μακριά», κάποιοι είναι πιο «κοντόφθαλμοι». Η Τύχη των Μιρλίμιων είναι και ο λόγος που οι Μιρλίμιοι είναι οι αρτιότεροι δολοφόνοι· ξέρουν πότε, πού, και πώς να χτυπήσουν, επιλέγοντας την καλύτερη δυνατή στιγμή.

[επάνω]

Καρμώζ

Οι Καρμώζ κατοικούν στα βορειότερα σημεία της ηπείρου Βάλγκριθμωρ, της βορειότερης ηπείρου της Κουαλανάρα. Είναι αρκετά μεγαλόσωμοι, αλλά όχι τόσο όσο οι Ρογκάνοι. Ωστόσο, είναι δεύτεροι μετά από αυτούς, περνώντας ακόμα και τους Ωθράγκος σε ύψος. Έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Οι Καρμώζ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στο ψύχος. Στα μέρη όπου κατοικούν, δεν μπορεί καμία άλλη φυλή να κατοικήσει. Έτσι, οι Καρμώζ αποτελούν εξαίρεση ανάμεσα στις άλλες φυλές, υπό την έννοια ότι η ξεχωριστή τους ικανότητα δεν εμφανίζεται μονάχα σε ορισμένους από αυτούς, μα σε όλους. Ή, τουλάχιστον, η βασική μορφή της ικανότητάς τους. Γιατί οι προικισμένοι κι εκπαιδευμένοι Καρμώζ λένε πως μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και ημέρες ολόκληρες θαμμένοι μέσα στους πάγους.

[επάνω]

Ράζλερ

Οι Ράζλερ κατοικούσαν στην ήπειρο Οντον’γκόκι, και ήταν όλοι τους μαυριδερού χρώματος. Ωστόσο, ύστερα από την καταστροφή της εν λόγω ηπείρου (βλ. διήγημα Η Μαύρη Κατάρα), η οποία ήταν η νοτιότερη της Κουαλανάρα, οι Ράζλερ έχουν εξαφανιστεί από τον κόσμο. Ελάχιστοι από αυτούς παραμένουν, πλέον, ενώ ο παλιός τους τόπος είναι, τώρα, ένα μέρος ανείπωτου τρόμου και παραφροσύνης· κανείς δεν ταξιδεύει εκεί.

Οι Ράζλερ έχουν την ικανότητα να αντέχουν στη θερμότητα. Είναι, στην ουσία, το αντίθετο των Καρμώζ. Στην ήπειρο Οντον’γκόκι καμια άλλη φυλή δεν μπορούσε να κατοικήσει, εκτός από εκείνους. Η ικανότητά τους είναι διαρκής, ωστόσο οι πιο προικισμένοι κι εκπαιδευμένοι ανάμεσά τους λέγεται πως μπορούν να μπουν ακόμα και μέσα στις φλόγες χωρίς να καούν.

[επάνω]

Νάθλιγκερ

Οι Νάθλιγκερ κατοικούν στη Φράλ’μπρίν’χ, τη Νήσο των Μύθων. Είναι μια φυλή ιδιαίτερα μακρόβια και με δυνατή μνήμη. Ωστόσο, έχει σχεδόν χάσει τη διάθεσή της για αναπαραγωγή. Είναι η αρχαιότερη των παρόντων φυλών της Κουαλανάρα.

Οι Νάθλιγκερ είναι ικανοποιημένοι να διαμένουν στο νησί τους, το οποίο και έχουν καλά οχυρωμένο. Ορισμένοι από αυτούς, όμως, παίρνουν το όνομα Περιπλανητές και βγαίνουν στον έξω κόσμο, για τη συλλογή γνώσεων.

Οι Νάθλιγκερ δίνουν μεγάλη αξία στη ζωή των μελών της φυλής τους, γιατί, όπως είπαμε, έχουν σχεδόν χάσει τη διάθεση για αναπαραγωγή και φοβούνται την τελική τους εξαφάνιση, η οποία μοιάζει αναπόφευκτη.

Οι Νάθλιγκερ διατηρούν τις μνήμες τους μέσα σε ειδικά φυλαχτά, τα οποία ονομάζουν «μνημόνια». Φορούν τα μνημόνια γύρω από το λαιμό τους, και ό,τι μαθαίνουν αποθηκεύεται και εκεί. Όταν πεθαίνουν, οι υπόλοιποι τους θάβουν σε κρύπτες και πάνω από τα μνήματά τους κρεμάνε το μνημόνιο του καθενός. Όταν ένας Νάθλιγκερ αγγίξει το μνημόνιο ενός άλλου, τότε οι μνήμες του νεκρού περνάνε μέσα του· ωστόσο, πρέπει να είναι εκπαιδευμένος και προσεκτικός, γιατί πολλοί έχουν τρελαθεί τοιουτοτρόπως. Έτσι, οι Νάθλιγκερ έχουν την ικανότητα να συλλέγουν αρχαίες μνήμες και να «βλέπουν» γεγονότα που κανείς ζωντανός δεν έχει δει.

[επάνω]

Ωθράγκος

(θηλυκό: Ωθράγκι)

Οι Ωθράγκος κατοικούν στα νότια της ηπείρου Βάλγκριθμωρ. Είναι από τις ενδιάμεσες σε ανάστημα φυλές της Κουαλανάρα, κοντύτεροι από τους Ρογκάνους αλλά ψηλότεροι από τους Ρουζβάνους. Είναι ανοιχτόδερμοι.

Οι Ωθράγκος είναι γνωστοί για την ικανότητά τους στην Ταχύτητα. Όσοι είναι προικισμένοι κι εκπαιδευμένοι σ’αυτήν, συνήθως, υπηρετούν ως ταχυπομποί στα βασίλεια των Ωθράγκος, μεταφέροντας γρήγορα μηνύματα από το ένα μέρος στο άλλο. Οι πιο εκπαιδευμένοι ταχυπομποί μπορούν να ταξιδέψουν έως και τέσσερις φορές όσο ένας κανονικός άνθρωπος. Ωστόσο, η Ταχύτητα έχει και άλλες χρήσεις: Ορισμένοι από τους σπάνιους μύστες της Ταχύτητας έχουν βρει μια χρήση της την οποία ονομάζουν Τηλεμεταφορά, και σύμφωνα με αυτήν μπορούν να «εξαφανιστούν» από το ένα σημείο και να «εμφανιστούν» στο άλλο. Ουσιαστικά, κινούνται πολύ γρήγορα για να τους πιάσει το μάτι. Όμως, με την Τηλεμεταφορά, μπορούν να διασχίσουν τον αέρα (δηλαδή, από ένα υψηλό σημείο να βρεθούν σε κάποιο χαμηλότερο και αντίστροφα) ή ακόμα και το νερό. Αλλά τα συμπαγή σώματα τούς εμποδίζουν και, μάλιστα, είναι επικίνδυνα γι’αυτούς, καθότι μπορεί να πέσουν επάνω και να κομματιαστούν. Η Ταχύτητα δεν βοηθά τους Ωθράγκος στον πόλεμο· εστιάζεται κυρίως στα πόδια τους, επομένως είναι άχρηστη για γρήγορες πολεμικές μανούβρες με όπλα. Τέλος, είναι άξιο αναφοράς πως ο σπόρος του φυτού χίλντρου προσφέρει στους ταχυπομπούς την απαραίτητη αντοχή για να συνεχίζουν τις ακατάπαυστες διαδρομές τους.

[επάνω]