Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
/ /

 

 

Επίσης . . .

Επιλογές Σεπτεμβρίου (13/9)


Ονειροβασίες (ελληνικό δικτυακό περιοδικό για τη φανταστική λογοτεχνία) & Battle Hymns (ελληνικό δικτυακό περιοδικό για μουσική heavy metal) & Τι σημαίνουν οι αριθμοί πάνω στις πιστωτικές κάρτες & Πώς βγάζουν χρήματα οι Ταλιμπάν & Τα μαγευτικά παραμύθια του Hans Christian Andersen (ebook) & Μια παλιά έκδοση του Moby Dick & Η τέχνη του Jens Lund & Μια ξεχασμένη συνέντευξη του Jorge Luis Borges & The Matrix Resurrections & Οι ψυχεδελικές εμπειρίες του ανθρώπου που έφτιαξε το PCR test & Η Κρυφή Ιστορία του Rock 'n Roll & Ιστορίες με στοιχειωμένους τάφους βρικολάκων & Παλιές αφίσες μακάβριων και παράξενων ταινιών !— COVID-19 —! Κίτρινος Πυρετός και διαβατήρια Covid • Το Ισραήλ προετοιμάζει 4η δόση του εμβολίου • Παράξενα πράγματα μέσα στο αίμα εμβολιασμένων • Το εμβόλιο κι ο αναπτυσσόμενος διαχωρισμός της κοινωνίας • Γιατί οι τιμές των φαγητών ανεβαίνουν τόσο γρήγορα; • Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανεβάζει ακόμα ένα «τρελό» βίντεο

 

Η Αγορά του Βιβλίου στην Ελλάδα


Ύστερα από πολλά χρόνια, αποφάσισα πλέον να δίνω όλη την τριλογία Οι Εξόριστοι της Σερανβέλ δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή. Ξεκινάω με το πρώτο βιβλίο και θα συνεχίσω σταδιακά με τα επόμενα. Μπορείτε να τα κατεβάζετε από εδώ. Είναι όλα σε pdf, όπως ήταν φτιαγμένα για την αρχική εκτύπωση. Δεν μπαίνω στον κόπο να φτιάξω κάτι άλλο – όπως πιο σουλουπωμένη μορφή pdf για οθόνες, ή αρχεία epub και mobi – γιατί αυτά τα βιβλία ήδη μου έχουν φάει πολύ χρόνο και πολύ χρήμα, και θεωρώ πια πως έχω τελειώσει μαζί τους. Δεν θα μου φάνε κι άλλο χρόνο.

Μπορείτε πάντα, φυσικά, να μου κάνετε μια δωρεά μέσω Paypal, για τους Εξόριστους της Σερανβέλ ή για οτιδήποτε άλλο βρίσκετε εδώ.

Σε αυτή τη χώρα που ζούμε, οι συγγραφείς – ειδικά οι συγγραφείς φαντασίας – όχι μόνο δεν βγάζουμε φράγκο, αλλά πληρώνουμε κι από την τσέπη μας κιόλας αν θέλουμε να δημοσιεύσουμε κάτι, ειδικά σε χάρτινη μορφή. Η κατάσταση είναι άθλια.

Ήταν άθλια από τότε που ξεκίνησα να εκδίδω τους Εξόριστους της Σερανβέλ, από τότε που έβγαλα το πρώτο βιβλίο, Πτεράργυροι. Και τότε ήταν ακόμα 2007, και υποτίθεται ότι υπήρχε μια σχετική άνθιση στον χώρο του βιβλίου.

Φαντάσου να μην υπήρχε...

Δε θέλω καν να φανταστώ πόσο χάλια είναι η κατάσταση σήμερα για τον οποιονδήποτε προσπαθεί να τυπώσει ένα βιβλίο, να το διαφημίσει, και να το διανείμει στα βιβλιοπωλεία, ελπίζοντας ότι μπορεί να έχει κάποιο σχετικό οικονομικό όφελος από αυτό. Πάω στοίχημα ότι θα είναι αυτοκτονία το θέμα. Ίσως να ήταν και από τότε.

Θα κάνω μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, για να θυμηθώ κι εγώ τα παράδοξα και τα απαράδεκτα που είχα συναντήσει (καθώς και τα πολύ λιγότερα καλά) και για να μαθαίνουν οι καινούργιοι, αλλά επίσης και για να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε πώς, ίσως, θα μπορούσαμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για το μέλλον. (Το πολύ μακρινό μέλλον, υποψιάζομαι.)

[Συνέχισε να διαβάζεις]

 

Επιλογές Αυγούστου (27/8)


Γιατί κάποιοι άνθρωποι υποστηρίζουν την τυραννία / Μάσκες για καπνιστές / Dracula Magazine / John Shirley / David Gerrold / Τρέιλερ της καινούργιας ταινίας Dune / Heavy Metal: The Making of the Movie / Burt Shonberg — Κοβιδιανός ΦασισμόςΠαίρνουν placebo και πιστεύουν ότι εμβολιάστηκαν • Κ. Αρβανίτης: ψέματα και αλήθειες • Το φυσικό «εμβόλιο» για τον Covid-19 • Μαζικοί εμβολιασμοί: οι θάνατοι αντί να μειώνονται αυξάνονται, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ • Δημήτρης Γάκης: «Παρουσιάζουν ψευδή εικόνα της επιστήμης για τον Covid-19» • ΕΕ: 1,5 εκατομμύρια βλάβες και 15.472 θάνατοι από τα εμβόλια • Αιφνίδια αύξηση θανάτων στην Ελλάδα λόγω εμβολιασμών