Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
26 / 10 / 2020

Τρεις επαναλήψεις από το παλιό blog.

 

Πρώτα: παρατήρηση του εχθρού

Θες να ελευθερώσεις τον εαυτό σου; Άρχισε να τον παρατηρείς, εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα, σαν να ήταν κάποιος άλλος – τις σκέψεις του, τις αντιδράσεις του, τις κινήσεις του, τις αισθήσεις του.

Δυσκολότερο απ’ό,τι ακούγεται.

Μην αποδέχεσαι τίποτα επειδή σου έχουν πει ότι έτσι πρέπει να είναι.

*

ΨΧ

Μην έχεις ψυχικές εξαρτήσεις που δεν μπορείς μόνος σου να ικανοποιήσεις. Είναι ανθυγιεινό.

*

Κάνεις εκείνο που θέλεις;

Μη ζεις τη ζωή που κάποιος άλλος θέλει να ζήσεις· δεν θα σε ικανοποιήσει. Ζήσε τη ζωή που θέλεις ΕΣΥ να ζήσεις, με τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου.

Παρομοίως:

Μη γράφεις τη λογοτεχνία που θέλει κάποιος άλλος να γράφεις. Γράψε τη λογοτεχνία που ΕΣΥ θέλεις να γράψεις.

 

 

Επίσης . . .

Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα — τεύχος 2


Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα

τεύχος—2

[ειδικό τεύχος κορονοανωμαλίας· το φίδι γύρω από τη σφαίρα]

 

Επιλογές Ιανουαρίου (10/1)


Wilfried Sätty (ζωγράφος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco το ’60) // I Want You Magazine // 1960, μια «έκρηξη» με τον Burroughs // πραγματική μοτοσικλέτα steampunk // Geomedia // δημοσιογράφος εξηγεί πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πλύση εγκεφάλου // Gardner F. Fox’s Warren (Sword & Sorcery) // η αισθητική επιστημονικής φαντασίας των Hawkwind // προσπάθεια σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης // ο G.R.R. Martin έχει αποφασίσει να τελειώσει ο ίδιος το A Song of Ice and Fire // νέα ταινία Dungeons & Dragons // ο χειρότερος εχθρός του Βασιλιά Αρθούρου // πηγές για τους μύθους του Αρθούρου // Branded in the 80s // ο εσωτερισμός στη Βρετανία του 1921 // +Κορονικές δυσλειτουργίες της πραγματικότητας: { (τα lockdown δεν σταματούν τους κορονοϊούς), (ο ΠΟΥ αλλάζει ξαφνικά τον ορισμό για την ανοσία της αγέλης), (τα τεστ για τον κορονοϊό είναι κατά 97% λανθασμένα), (διάφορα θέματα για Covid-19 & εμβόλια) }

 

Τα Βιβλία που Διάβασα Μέσα στο 2020


Διάβασα αρκετά λογοτεχνικά βιβλία μέσα στο 2020. Θα μπορούσα, ίσως, να είχα διαβάσει και περισσότερα. Πάντα προσπαθώ να διαβάσω περισσότερα, πάντα αποτυχαίνω. Αλλά κυρίως εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να βρω κάποιο βιβλίο που αληθινά θα με συνεπάρει, αληθινά θα με γοητεύσει, αληθινά θα το θαυμάσω· κι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, κάποια από τα βιβλία που διάβασα φέτος τα θεωρώ αρκετά καλά.