Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
19 / 1 / 2021

Έτυχε πρόσφατα να βρεθώ σ’ένα μέρος για μια δουλειά, και μπαίνει ένας γιατρός, γύρω στα 70 (ίσως 65), κι άρχισε να λέει για το εμβόλιο: ότι το έκανε κι ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Και ότι ο αδελφός του τον έπαιρνε τηλέφωνο όλη νύχτα χτες και τον ρωτούσε αν είναι καλά, αν έχει μουδιάσει το χέρι του, και τα λοιπά. «Ακούς εκεί! Να με παίρνει και να με ρωτά αυτά! Γιατρός είμαι! Χο-χο-χο-χο...» Γελούσε ο τύπος.

Δεν είπα τίποτα γιατί δεν ήταν χώρος για να τσακωθώ, και είμαι σίγουρος ότι θα τσακωνόμουν αν του μιλούσα. Αλλά σκέφτηκα: Ρε γαμώτο, είναι αυτή νοοτροπία για γιατρό που είναι τουλάχιστον 65 χρονών;

Γιατρός σε αυτή την ηλικία να θεωρεί ασφαλές για να διατεθεί στον γενικό πληθυσμό (και, μάλιστα, εν μέρει εξαναγκαστικά) ένα εμβόλιο το οποίο φτιάχτηκε μέσα στους τελευταίους 2-3 μήνες; Πού δοκιμάστηκε αυτό το εμβόλιο προτού διατεθεί έτσι; Επάνω του, κι επάνω στους υπόλοιπους γιατρούς; Και δεν τον πειράζει αυτό;

Δεν ξέρω πώς το βλέπετε εσείς, αλλά για εμένα αυτό δείχνει μια τελείως ανεύθυνη και πλακατζήδικη (με την κακή έννοια) νοοτροπία. «Χο-χο-χο! Το έκανα και δεν έπαθα τίποτα!» Κι επειδή εσύ δεν έπαθες τίποτα, αυτό πάει να πει ότι είναι ΟΚ να διατεθεί σε όλους ανεξαιρέτως και σχεδόν εξαναγκαστικά; Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να ισχύει και το αντίστροφο; Αν κάποιος το κάνει και πάθει κάτι, μήπως θα έπρεπε ο εμβολιασμός να σταματήσει;

Επίσης, πώς γνωρίζει αυτός ο γιατρός ότι δεν θα πάθει κάτι, από το εμβόλιο, στο σύντομο ή στο πιο μακρινό μέλλον; Του το είπε το Μαντείο των Δελφών; Και δεν λέω να πάθει κάτι ο άνθρωπος. Μακάρι να μην πάθει τίποτα και να φτάσει τα 150. Αλλά... αλλά... η νοοτροπία. Είναι λάθος.

Λοιπόν, αν έχουμε τέτοιους γιατρούς σ’αυτή τη χώρα, τι να πω; Δε λέω τίποτα γιατί θα βρίσω ξανά και θα λένε πάλι ότι βρίζω σαν λιμενεργάτης εδώ πέρα...

Από πού ενημερώνονται αυτοί οι γιατροί για τα φάρμακα; Από τις ειδήσεις των εννέα; Από τον Εισαγγελάτο;

Δεν κάνουν προσωπική έρευνα; Απλά ακολουθούν εντολές; Τότε, πώς είναι επιστήμονες; Το να είσαι επιστήμονας προϋποθέτει και να ψάχνεις, να ερευνάς. Αν μόνο ακολουθείς εντολές, τότε δεν είσαι τίποτα περισσότερο από ένας ιατρικός υπάλληλος.

*

Δεν κοιτάζω ποιο είναι σήμερα το body count από το φαρμάκι της Pfizer. Βαριέμαι.

Πάντως, μέσα στον πρώτο μήνα, αυτό το πράγμα φαίνεται νάχει σκοτώσει πιο πολλούς απ’ό,τι σκότωσε ο κορονοϊός τον δικό του πρώτο μήνα...

Και, όπως είπε πρόσφατα κάποιος που διάβαζα στο Διαδίκτυο: Η Pfizer φαίνεται να τα καταφέρνει καλά με την ανοσία – την ανοσία (immunity) από μηνύσεις, δηλαδή...

 

 

Alternate link: https://fantastikosorizontas.gr/skiodi-paralipomena/_to_ekana_kai_den_epatha_tipota

 

18 / 1 / 2021

Όπως ίσως να έχετε προσέξει, τον τελευταίο χρόνο έχει πέσει μια πανδημία επάνω σ’αυτό τον κόσμο η οποία ακούει στο όνομα Covid-19 ή κορονοϊός. Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με τις μετρήσεις των κρουσμάτων και των νεκρών της πανδημίας, οι οποίες είναι, σίγουρα, παραφουσκωμένες – όπως για παράδειγμα δηλώνοντας ότι πέθαναν «από Covid» άνθρωποι που δεν πέθαναν πραγματικά από Covid, ή μετρώντας για «κρούσματα» οποιονδήποτε μπορεί να έχει ένα ίχνος κορονοϊού μέσα του παρότι πιθανώς να μη μπορεί να το μεταδώσει. (Παρά τις φήμες, οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό παρά μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις.)

Ασχέτως όλων αυτών των πραγμάτων – για τα οποία έχω ξαναγράψει και τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι κάποια διεθνής κομπίνα φασιστικού τύπου συμβαίνει σ’αυτό τον πλανήτη – ένα πράγμα ισχύει: Όταν υπάρχει μια αρρώστια, κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί κι ένα φάρμακο για την καταπολέμησή της, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συμβαίνει.

Τώρα, ύστερα από όλα όσα έχω γράψει εδώ τελευταία, κάποιοι ίσως να νομίζουν ότι είμαι γενικά εναντίον του να βρεθεί φάρμακο για τον κορονοϊό.

Κάνουν λάθος.

Δεν είμαι εναντίον του να βρεθεί φάρμακο για τον κορονοϊό. Αλλά πρόσεξε ότι λέω φάρμακο, όχι εμβόλιο, που είναι μια εξειδικευμένη περίπτωση φαρμάκου.

Τι είναι φάρμακο: Είναι μια ουσία, φυτική ή χυμική, που μπορεί να έχει (και συνήθως έχει) πιθανώς ανεπιθύμητες παρενέργειες αλλά τη βάζεις μέσα στον οργανισμό σου για να σε γλιτώσει από κάτι χειρότερο, όπως μια σοβαρή ασθένεια.

Ακόμα και τα πιο απλά φάρμακα, όπως πχ το Panadol, δεν είναι τελείως ακίνδυνα. Αλλά έχουν μια μικρή επικινδυνότητα κι αν θέλεις, πχ, να σου περάσει ο πονοκέφαλος που σε «σκοτώνει» εκείνη την ώρα, θα το πάρεις.

Για τον κορονοϊό θα μπορούσε, κάλλιστα, να είχε βρεθεί ένα φάρμακο. Θα είχε, βέβαια, παρενέργειες, και σοβαρές πιθανώς, δεν το αμφιβάλλω. Όμως, αν κάποιος ήταν άρρωστος βαριά από το μικρόβιο, κι αν ειδικώς ήταν στα πρόθυρα του θανάτου, τότε μάλλον θα δεχόταν να πάρει το ρίσκο του φαρμάκου προκειμένου να γλιτώσει από κάτι χειρότερο.

Αυτό είναι λογικό, και είναι και ηθικό: ο ίδιος ο ασθενής αποφασίζει, αφού έχει πληροφορηθεί σωστά για το τι θα πάρει.

Αλλά εδώ δεν έχουμε φάρμακο. Έχουμε εμβόλιο, το οποίο είναι μια εξειδικευμένη μορφή φαρμάκου. Και συνήθως τα εμβόλια είναι πιο επικίνδυνα από τα απλά φάρμακα, όπως όλοι οι ειλικρινείς γιατροί μπορούν να σου πουν.

Το γιατί οι φαρμακοβιομηχανίες εστίασαν όλες τους τις προσπάθειες ώστε να βρουν εμβόλιο αντί για φάρμακο είναι από αξιοπερίεργο έως ύποπτο. Το εμβόλιο θέλει χρόνο για να γίνει, θέλει δοκιμές και ξανά δοκιμές. Το φάρμακο μπορεί να φτιαχτεί και πιο γρήγορα. Ίσως να είναι επικίνδυνο αλλά κάτι που το λαμβάνεις από το στόμα συνήθως το βγάζεις από τα ούρα ή τα κόπρανα και η δράση του φεύγει πιο γρήγορα. Κάτι που το βάζεις μέσα στο οργανισμό με σύριγγα δεν διώχνεται τόσο γρήγορα.

Αλλά έχουμε εμβόλιο. Ή, μάλλον, εμβόλια. Πολλά εμβόλια. Αντί να έχουμε φάρμακα, που θα έπρεπε να έχουμε για να σωθούν πρώτα οι ασθενείς αντί να φαρμακωθούν οι υγιείς.

Για το εμβόλιο της Pfizer, που έχουν φέρει εδώ, έχει γίνει ολόκληρη προπαγάνδα από τα ΜΜΕ και την Κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να πάει να το κάνει. Ακόμα και έμμεσες απειλές έχουμε δεχτεί. Όπως και παντού στον πλανήτη. (Πέρα από το χαζοειδές σόου με το φορτηγάκι που ήρθε φρουρούμενο λες και είμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο.)

Άσ’ τα, όμως, αυτά (τα έχω γράψει και σε προηγούμενο post). Δες τι είναι το εμβόλιο το ίδιο.

Ας μην κάνουμε καμιά σπουδαία έρευνα. Πάμε απλά στο FAQ του ελληνικού site για τον εμβολιασμό, στο emvolio.gov.gr.

Ούτε αυτοί δεν κρύβουν ότι το εμβόλιο... είναι της πλάκας, το λιγότερο, από άποψη αποτελεσματικότητας.

Δεν σου δίνει πλήρη ανοσία. Οπότε πρέπει να συνεχίσεις να φοβάσαι. Και εννοείται πως δεν μπορείς να γυρίσεις σε «κανονική» πραγματικότητα αλλά πρέπει να συνεχίσεις να φοράς μάσκες και τα λοιπά.

Σου λέει επίσης ότι η «ανοσία» αυτή διαρκεί 6 με 8 μήνες, που σημαίνει ότι μετά θα πρέπει να το επαναλάβεις.

Δηλαδή, αντί να βγάλουν ένα φάρμακο καλό για την αντιμετώπιση της αρρώστιας και τη σωτηρία των αρρώστων, έχουν βγάλει μια ουσία που πρέπει οι υγιείς να τη λαμβάνουν με σύριγγα σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μια κατάσταση ανασφάλειας και φόβου.

Ποιος επωφελείται από κάτι τέτοιο; Μόνο αυτός που πουλάει τα εμβόλια και όσοι θέλουν να ασκούν έλεγχο επάνω στην κοινωνία.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα – που είναι αρκετά μεγάλα προβλήματα από μόνα τους – έχουμε και τις παρενέργειες. Ήδη έχουν πεθάνει άνθρωποι από το εμβόλιο (29 στη Νορβηγία μέχρι στιγμής, 55 στις ΗΠΑ, 10 στη Γερμάνια, και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι που μπορεί να αποκρύπτονται). Ήδη οι επιστήμονες από το Wuhan, όπου ξεκίνησε η πανδημία, λένε ότι τα εμβόλια όπως αυτό της Pfizer είναι επικίνδυναειδικά για τα άτομα μεγάλης ηλικίας – και πρέπει να αποσυρθούν. Εκτός αυτών, έχουν παρουσιαστεί και άλλες παρενέργειες όπως παράλυση προσώπου.

Επίσης, το εμβόλιο τώρα μόλις κυκλοφόρησε. Προφανώς κανείς δεν ξέρει τι άλλο μπορεί να προκαλέσει, άμεσα ή μακροπρόθεσμα.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι mRNA-based, που σημαίνει ότι κάτι κάνει στον γενετικό κώδικα του ανθρώπου, κάπως τον αλλάζει. Ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν είναι κάτι που μπορείς να το προσπεράσεις επιπόλαια.

Ωστόσο, προσπερνάνε επιπόλαια και αυτό και όλα τα υπόλοιπα!

Συγνώμη, γιατροί, θυμάστε ότι έχετε δώσει έναν όρκο στον Ιπποκράτη να βοηθάτε τους ασθενείς, όχι να φαρμακώνετε τους υγιείς;

Τώρα, η γενική λογική σ’αυτή τη χώρα φαίνεται να είναι: Αφού τα αγοράσαμε τα μπουκαλάκια με το εμβόλια, πρέπει να τα κάνουμε, μην πάνε χαμένα, είτε είναι επιβλαβή είτε δεν είναι.

Ναι, καταλαβαίνω πως το άθλιο σύστημα υγείας έχει «μπουκώσει» αυτές τις μέρες. Νομίζετε όμως ότι αυτό είναι καλή δικαιολογία για να εξαναγκάζετε, έμμεσα ή άμεσα, όλους τους πολίτες αυτής της χώρας να βάλουν μέσα τους μια χυμική ουσία, αγνοώντας τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό; Πώς ξέρετε ότι κάνετε καλό αντί για κακό; Αυτοί είναι η υπευθυνότητά σας ως γιατροί και ως επιστήμονες; Γιατί αν αυτή είναι η υπευθυνότητά σας τότε δεν είστε καλύτεροι από απατεώνες.

Το ίδιο το FAQ στο emvolio.gov.gr παραδέχεται ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει διάφορες ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Ωστόσο, δεν αναφέρεται στις πιο βαριές (πχ, θάνατος), ούτε λέει πως ουσιαστικά η ουσία είναι αδοκίμαστη και, άρα, μπορεί να κάνει οτιδήποτε που δεν το ξέρουμε ακόμα. Επίσης, τίποτα δεν γράφει για τα σχετικά με το mRNA.

Και ρωτάω τώρα εγώ: Γιατί ένας άνθρωπος που είναι υγιής να πάει να βάλει μέσα του αυτό το πράγμα και να νοσήσει; Επειδή κάποιοι κύριοι δεν μπορούν να φτιάξουν το σύστημα υγείας; Δηλαδή, το γεγονός ότι το σύστημα υγείας τους είναι τρύπιο και μπάζει από κάθε μεριά θα το πληρώσουν όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας βάζοντας μέσα τους μια πιθανώς επικίνδυνη ουσία; Και, μάλιστα, σχεδόν δια της βίας;

Και αυτό συμβαίνει παγκοσμίως...

Μέχρι στιγμής έχουμε ακούσει ότι όσοι δεν θα κάνουν το εμβόλιο δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν, δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους, δεν... δεν... δεν... Θα είναι φυλακισμένοι, γενικά. Και, το κερασάκι στην τούρτα, μπορεί να τους μπλοκάρουν και τον τραπεζικό λογαριασμό! Για φαντάσου... Ποια σχέση έχει ο τραπεζικός λογαριασμός του κάθε ανθρώπου με τη δημόσια υγεία; Καμία σχέση. Ξεκάθαρη τρομοκρατία.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Είναι ανήθικο αυτό που κάνουν και το ξέρουν.

Ο οποιοσδήποτε άνθρωπος σκεφτεί νηφάλια, χωρίς παράλογο φόβο κορονοϊού, βλέπει ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ. Μια παγκόσμια απολυταρχική κατάσταση.

Οι γιατροί είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να αντιδράσουν. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν το κάνουν. Ντροπή τους... Η δουλειά τους είναι να υπηρετούν τον άνθρωπο, όχι τα κέρδη των φαρμακευτικών και τον ύπουλο έλεγχο των κυβερνήσεων.

Αν κάποιος ενδιαφερόταν πραγματικά για την πανδημία, θα έπρεπε πρώτα να είχε βρει φάρμακο για όσους νοσούν. Το φάρμακο, ακόμα και με παρενέργειες, μπορεί να το πάρεις σε μια άσχημη κατάσταση – πάντα, φυσικά, με τη συγκατάθεση του ασθενούς – και είναι κατανοητό.

Το εμβόλιο το παίρνει ο υγιής και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι αδοκίμαστο και υπάρχει πιθανότητα να αρρωστήσει. Γιατί να το κάνει αυτό; Επειδή το έκανε ο Μητσοτάκης (αν όντως το έκανε), ή ο οποιοσδήποτε άλλος; Να το κάνει για να «βοηθήσει» το σύστημα υγείας; Δηλαδή, ο κόσμος θα βάζει εξαναγκαστικά, σε τακτά διαστήματα, μια χυμική ουσία μες στο σώμα του «για το καλό της υγείας»; Υπάρχει πιο φασιστικό και απάνθρωπο πράγμα από αυτό; Ίσως και να υπάρχει· αλλά σίγουρα είναι μέσα στα πιο φασιστικά και απάνθρωπα πράγματα.

Αν θέλουν κάποιοι, λοιπόν, πραγματικά να βοηθήσουν, ας βρουν φάρμακο για τον Covid-19 κι ας αφήσουν τα παραμύθια για το «εμβόλιο που θα μας σώσει»...

...το οποίο δεν είναι πραγματικά εδώ για να μας σώσει.

Σκέψου μόνο πόσα λεφτά θα βγάλει η Pfizer από τα 7.000.000 τουλάχιστον εμβόλια που σκοπεύει να πουλήσει στην Ελλάδα και μόνο. Αν υποθέσεις, εγώ σού λέω, ότι παίρνει 2 ευρώ από το κάθε εμβόλιο (που, μάλλον, παίρνει περισσότερα), θα βγάλει από την Ελλάδα 14.000.000 ευρώ. Και μετά, άλλα τόσα στους επόμενους 6 μήνες, και στους επόμενους 6 μήνες, και στους επόμενους 6 μήνες. Και πόσα ακόμα λεφτά θα βγάλει από όλες τις υπόλοιπες χώρες μαζί;

Είναι καταφανές ότι τα κίνητρα των φαρμακοβιομηχανιών δεν είναι και τόσο αλτρουιστικά. Αν έβγαζαν φάρμακο δεν θα είχαν τέτοια κέρδη, προφανώς. Άρα βγάζουν εμβόλιο.

Και υπάρχει η πιθανότητα (λέω χωρίς να το ξέρω) αυτό το εμβόλιο να είναι, εκτός των άλλων, εθιστικό. Δηλαδή, αν το κάνεις μία φορά, να πρέπει μετά να το ξανακάνεις, αλλιώς να αρρωσταίνεις. Αν συμβαίνει κι αυτό, τότε μιλάμε για κανονικές βιολογικές αλυσίδες με τις οποίες θέλουν να δέσουν τον κάθε άνθρωπο.

Όπως και νάχει, δεν μου μοιάζουν καλύτεροι από εμπόρους ναρκωτικών αυτοί οι τύποι.

Το εμβόλιο δεν το κάνω και κανένας δεν θα έπρεπε να το κάνει – και μόνο από αντίδραση. Οι μόνοι που θα έπρεπε να το κάνουν είναι όσοι πιστεύουν ότι κινδυνεύουν άμεσα από τον κορονοϊό ώστε το ρίσκο του εμβολίου να αντισταθμίζεται από το ρίσκο που παίρνουν καθημερινά.

Κατά τα άλλα, θα έπρεπε να έχει βρεθεί ένα φάρμακο που το παίρνει όποιος νοσήσει, με τη συγκατάθεσή του, και γίνεται καλά.

 

16 / 1 / 2021

—Αφεντικό, το εμβόλιο της Pfizer είναι επικίνδυνο, πειραματικό φάρμακο.

—Σώπα, ρε! αυτά τα λένε οι αστοιχείωτοι αντιεπιστήμονες...

—Μα, αφεντικό, έχει παρενέργειες!

—Έλα μωρέ, δεν είναι τίποτα. Λίγος πυρετός και τέρμα.

—Μα, λένε ότι σε 6-8 μήνες θα πρέπει να το ξανακάνεις. Τι θα γίνει; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε;

—Εσύ μην ασχολείσαι με αυτά· δεν είσαι επιστήμονας. Πούστευε και μη ερεύνα.

—Για στάσου, ρ’ αφεντικό – και οι νεκροί από το εμβόλιο;

—Ποιοι νεκροί; Δεν υπάρχουν νεκροί!

—Να, αυτοί εδώ: τα πτώματα!

—Α, αυτοί; Εεεε, αυτοί δεν πέθαναν απ’το εμβόλιο. Πέθαναν από «υποκείμενα νοσήματα».

—Ναι αλλά αν δεν είχαν κάνει το εμβόλιο δεν θα είχαν πεθάνει!

—Ποπο, μην το σκαλίζεις, βρε παιδί μου! Δεν είσαι επιστήμονας, είπαμε! Δεν είσαι επιστήμονας!

—Μα ακόμα και οι Κινέζοι, you know, FU-man-CHU, μυστήριοι ανατολίτες, απ’τους οποίους ξεκίνησε ο ιός, λένε ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο... Αυτοί είναι επιστήμονες, δεν είναι;

—Ε, κοίτα, ρε φίλε· τώρα τα αγοράσαμε τα μπουκαλάκια από τη Pfizer, εντάξει; Θα τα κάνετε τα εμβόλια και θα βγάλετε το σκασμό! Τι θέλετε, να πάνε χαμένα τα λεφτά σας που πήραμε από τους φόρους; Κρίμα είναι! Για όνομα του Θεού!

 

Καραγκίοζης Λοιμοξιολόγος, Παράσταση 23η, «Ο Χάρος Ήρθε στο Χωριό»)

 

*

Ε, με το συμπάθιο, άι ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ... επιστήμονες.

 

16 / 1 / 2021

Όπως σίγουρα έχουν ακούσει όλοι, τελευταία, 23 ηλιωμένα άτομα στη Νορβηγία πέθαναν από το εμβόλιο της Pfizer (και έχε υπόψη ότι μπορεί και κάποια περιστατικά να αποκρύπτονται).

Οι ειδικοί ζητάνε να πάψει ο εμβολιασμός. Διαβάστε το και σε αυτό το άρθρο το οποίο γράφει πολλά πολύ σημαντικά πράγματα που σίγουρα δεν θα σας πουν στα ελληνικά ΜΜΕ.

Όσοι προωθείτε, έμμεσα ή άμεσα, αυτά τα εμβόλια ξανασκεφτείτε το. Είστε ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως κάνετε καλό αντί για κακό; Γιατί εμένα μού φαίνεται ότι κάνετε κακό. Ίσως κάποιοι να νομίζετε ότι κάνετε καλό, δεν το αμφιβάλλω, αλλά αυτό δεν σημαίνει και ότι όντως κάτι καλό συμβαίνει. Κάποιοι, επάνω στον φόβο σας για τον κορονοϊό, πέφτετε σε ακόμα μεγαλύτερη παγίδα. Κάποιοι, επάνω στη βιασύνη σας να ανοίξει η Αγορά (ύστερα από το παντελώς άχρηστο lockdown), βάζετε σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία χιλιάδων ανθρώπων. Είστε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι’αυτό που κάνετε. Μη νομίζετε ότι δεν είστε υπεύθυνοι επειδή τους βάζουν να υπογράψουν ένα χαρτί σχετικά με τις παρενέργειες. Παίζετε με τον φόβο και την υγεία του κόσμου.

Ορισμένοι λένε πως αυτοί που πέθαναν από το εμβόλιο της Pfizer είχαν «υποκείμενα νοσήματα»...

Μάλιστα.

Γιατί δεν μας λένε και ότι πολλοί που πέθαναν από Covid-19 είχαν επίσης υποκείμενα νοσήματα; Γιατί δεν μας λένε ότι πολλοί δηλώθηκαν «νεκροί από Covid» ενώ ουσιαστικά δεν πέθαναν από Covid, αλλά απλά έτυχε να βρεθεί κάποιο ίχνος Covid μέσα τους, ή ακόμα και ενώ δεν είχαν καθόλου Covid;

Γιατί αυτά τα αποκρύπτουν αλλά τώρα λένε ότι, τι να κάνουμε, δυστυχώς, αυτοί που ψόφησαν από το δηλητήριο της Pfizer είχαν «υποκείμενα νοσήματα». Tough luck...

*

Πρόσφατα έμαθα ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ξέρω προγραμματίστηκε να κάνει το εμβόλιο. Γνωρίζω, μάλιστα, και ποια την ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση – έχει ιστορικό «φαρμακομανίας». Ελπίζω μόνο η γυναίκα να είναι καλά μετά από αυτό το πράγμα που θα ρίξουν μέσα της, γιατί τυχαίνει να είναι ένα άτομο που ανέκαθεν εκτιμούσα.

Ένα έχω να πω, πάντως: Εγώ ποτέ δεν θα έριχνα μέσα στη μάνα μου αυτό το δηλητήριο, ειδικά με το που κυκλοφόρησε – αλλά ούτε και γενικά.

*

Από περιέργεια έριξα μια επισταμένη ματιά και στο επίσημο ελληνικό site για τον εμβολιασμό, το emvolio.gov.gr (σιγά μην τους βάλω και κανονικό link), και... τι να πω; Ουσιαστικά, δεν σου λέει τίποτα για το εμβόλιο. Απλά σου λέει πώς να πας και να το κάνεις. Μια καλή διαφήμιση για να σε προωθήσει να πας να τρυπηθείς. Δεν λέει τίποτα για τη σύσταση, τίποτα για τις πιθανές παρενέργειες· μόνο γενικολογίες.

Το FAQ τους, ειδικώς, είναι τελείως FUCK.

Ορισμένα θα τα σχολιάσω γιατί είναι ή αστεία ή τραγικά. Πάντως, σίγουρα είναι παραπλανητικά.

Καλά, αυτό το «δωρεάν SMS» ΣΚΟΤΩΝΕΙ... Βέβαια, δεν λέει το εξής: Ναι, είναι δωρεάν αλλά τα έχετε ήδη πληρώσει από τους φόρους που δίνετε στο Κράτος.

Ωχ, γαμώτο! Τώρα ξαφνικά αισθάνθηκα τόσο ασφαλής...

Μόνο σ’εμένα σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο όταν το διάβασα αυτό; Συνειδητοποιείς τι σου λέει; Κάνε το εμβόλιο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι μετά δεν θα κολλήσεις Covid, οπότε πάλι πρέπει να φοράς μάσκας και τα λοιπά...

Επίσης, λέει κάτι ακόμα πιο τραγικό. Η «ανοσία» κρατά 6-8 μήνες... Και μετά τι γίνεται, ρε παιδιά; Θα σου πω εγώ τι γίνεται: Θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο. Αυτό γίνεται. Και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο... και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο... και μετά θα σου ζητήσουν να κάνεις κι άλλο εμβόλιο...

Και υπάρχει (υποθέτω, χωρίς να είμαι σίγουρος) η πιθανότητα αυτά τα εμβόλια να είναι εθιστικά. Δηλαδή, επειδή ο οργανισμός σου θα έχει συνηθίσει το εμβόλιο, μετά θα πρέπει να κάνεις το επόμενο αλλιώς θα αρρωστήσεις. Δηλαδή, ίσως τα εμβόλια να σε κάνουν άρρωστο παρότι ήσουν καλά όταν πρωτοεμβολιάστηκες. (Και πάλι ξαναλέω ότι αυτό το τελευταίο είναι δική μου υπόθεση, αλλά το θεωρώ αρκετά πιθανό, ή επικίνδυνο, να συμβεί.)

Τουτέστιν, από τους φόρους που πληρώνει ο κοσμάκης, όπως λέγαμε.

Μ’άλλα λόγια, θα φοράς μάσκα μέχρι που να σου πουν τα μεγάλα αφεντικά να τη βγάλεις. Του Άι Μασκοφόρου ανήμερα.

Όχι, ψεύτες, δεν έχουν λάβει το εμβόλιο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ακόμα. Από τους 30.000 που το έλαβαν στη Νορβηγία, οι 23 τα τσίτωσαν.

Το «συνήθη συμπτώματα» δεν λέει τίποτα· είναι μια παραπλανητική γενικολογία για να μην πείτε ότι πρόκειται για ένα φάρμακο που ουσιαστικά δεν έχει δοκιμαστεί.

Οι εγκρίσεις από διάφορους οργανισμούς είναι υπό αμφισβήτηση γιατί μαζεύουν κέρδη από αυτά τα φάρμακα.

Ποια είναι τα 30.000 άτομα της φάσης 3; Οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο; Σαν να λέμε δηλαδή ότι τους κάνουμε πειραματόζωα; Από τους 30.000, πάντως, της Νορβηγίας, οι 23 τα τσίτωσαν. (Ποιος ξέρει τι παρενέργειες είχε και σε άλλους.)

Και μετά τη χορήγηση, συνεχίζεται η παρακολούθηση για τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες... Και ποιος σας είπε ότι ο άλλος θέλει να τον παρακολουθείτε επειδή τον βάλατε να πάρει ένα φάρμακο ενώ αρχικά ήταν υγιής και δεν είχε κανένα πρόβλημα;

Γενικολογίες ξανά για να εφησυχάσουν τον κόσμο. Αλλά πώς είναι δυνατόν να ξέρουν όλες τις πιθανές παρενέργειες ενός φαρμάκου που παρουσιάζεται τώρα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ; Αυτό δεν είναι δυνατόν, εξ ορισμού.

Επίσης, πώς είναι δυνατόν να ξέρουν ότι το εμβόλιο δεν θα έχει και μακροχρόνια δυσάρεστα αποτελέσματα, αφού κανείς δεν το έχει δοκιμάσει ακόμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

Και επειδή ορισμένοι άνθρωποι το έλαβαν και δεν τους πείραξε, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν θα πειράξει κάποιον άλλο. Δεν είναι όλων των ανθρώπων ο οργανισμός πανομοιότυπος· δεν είναι ρομπότ.

Επιπλέον, είναι και το εξής θέμα: Όταν είσαι υγιής και δεν έχεις κανένα πρόβλημα, γιατί να θέλεις να βάλεις μέσα σου μια ουσία που θα σε κάνει να ξερνάς και να έχεις πυρετό για 24 ώρες (και ποιος ξέρει τι άλλο), προκειμένου να γλιτώσεις από μια αρρώστια που οι πιθανότητες να κολλήσεις είναι μικρές και οι πιθανότητες να πεθάνεις είναι κάτω του 1%, κι αυτό αν είσαι ηλικιωμένο άτομο;

Δηλαδή, θα πάει ο 20άρης και ο 30άρης να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του από αυτό το φάρμακο ώστε να έχει μετά (υποτίθεται) ανοσία σε μια αρρώστια που η πιθανότητα να τον σκοτώσει είναι 0,00001%; Και μετά από 6-8 μήνες θα του ζητάτε να κάνει κι άλλο εμβόλιο;

Συγνώμη, είστε σοβαροί; Ή είστε απατεώνες;

 

14 / 1 / 2021

Πρόσφατα έμαθα για ένα συμβάν στο Μετρό της Αθήνας, το οποίο θέλω να σχολιάσω γιατί μου έκανε εντύπωση και πιστεύω πως είναι ακόμα κάτι στημένο για να χρησιμοποιηθεί αρνητικά εναντίον της ελευθερίας των πολιτών αυτής της χώρας. Το ξέρω ότι το blog μου δεν είναι κανένα μέσο με τεράστια εμβέλεια, όμως, όπως έχω ξαναπεί, το να σιωπάς σήμερα είναι εγκληματικό.

Το περιστατικό είναι το εξής για όσους δεν το ξέρουν: Ένας σταθμάρχης μπαίνει στο Μετρό και βλέπει μέσα στο βαγόνι δύο νεαρούς ηλικίας 17-25 να έχουν ο ένας τα πόδια του πάνω στο κάθισμα και ο άλλος να μη φορά μάσκα. Τους ζητά να κατεβάσουν τα πόδια και να βάλουν μάσκα. Αυτοί τον βρίζουν χυδαία. Ύστερα, κατεβαίνουν στον σταθμό που κατεβαίνει κι ο σταθμάρχης. Οι πόρτες του συρμού κλείνουν. Οι δύο νεαροί και ο σταθμάρχης μένουν μόνοι στην αποβάθρα. Οι δύο νεαροί ξυλοκοπούν βάναυσα τον σταθμάρχη, ενώ οι επιβάτες, παγιδευμένοι μες στο τρένο, παρακολουθούν από τα παράθυρα... και όλως τυχαίως κάποιος τραβά βίντεο.

Βγαίνουν τα ΜΜΕ, μετά, και φωνάζουν ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ! σαν υστερικές πόρνες. Συνδέοντας, φυσικά, τους «αρνητές της μάσκας» με κακοποιούς – πράγμα που, γενικά, ΔΕΝ ισχύει. Αν μη τι άλλο, υποθέτω πως, όπως κι εγώ, όσοι «αρνητές της μάσκας» είδαν αυτό το βίντεο (το παραθέτω παρακάτω) θα θεώρησαν τον ξυλοδαρμό απαράδεκτη και βάναυση ενέργεια.

Ορίστε και το εν λόγω βίντεο:

Τώρα θα σας πω κάτι που δεν πρόκειται να σας πουν τουλάχιστον τα «επίσημα» ΜΜΕ: Η επίθεση αυτή ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, στημένη.

Γιατί το νομίζω αυτό;

Ας το δούμε, πρώτα, από απλή ψυχολογική άποψη... Σιγά που δύο νεαροί θα σηκώνονταν και θα έσπαγαν στο ξύλο με τέτοιο τρόπο κάποιον – σταθμάρχη ή μη – επειδή τους ζήτησε να βάλουν μάσκα. ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ακραίο. Θα πρέπει να ήταν παράφρονες. Δεν δικαιολογείται τέτοια βιαιότητα, εκτός αν είχε συμβεί και κάτι άλλο που δεν ξέρουμε, κάτι για να τους προκαλέσει αφάνταστα. Τέτοια βιαιότητα δικαιολογείται μόνο σε πολύ ακραίες ψυχικές καταστάσεις ή σε... επαγγελματικές περιπτώσεις – και θα μιλήσω γι’αυτό παρακάτω. Αμφισβητώ, λοιπόν, κατά πρώτον, ότι είναι δυνατόν δύο νέοι να αντιδρούσαν έτσι υπό φυσιολογικές συνθήκες – ακόμα και μέσα σε καταπίεση κορονοχούντας.

Δεύτερον: Προσέξτε, στο βίντεο, πώς επιτίθενται αυτοί οι δύο άνθρωποι. Δέρνουν επαγγελματικά. Δεν είναι τυχαίο το ξύλο που ρίχνουν. Μοιάζει σαν να ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Μοιάζει σαν να το έχουν ξανακάνει.

Τρίτον: Προσέξτε ότι φοράνε σχεδόν ολόιδια ρούχα. Σαν να είναι μέλη συμμορίας.

Επίσης, αξιοπερίεργο: Δεν υπάρχει κανένας στο Μετρό της Ομόνοιας που να μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις; Δεν υπάρχει φύλακας; Δεν υπάρχει αστυνομικός;

Ακόμα ένα αξιοπερίεργο: Πολύ εύκολα δεν διέφυγαν; Οι σταθμοί του Μετρό είναι αρκετά περιορισμένοι χώροι. Δεν είναι εύκολο για κάποιον δράστη να διαφύγει. Είναι πολύ εύκολο να τον πιάσουν αν θέλουν. Και είναι και τόσες κάμερες τριγύρω. Τι έγινε, ρε παιδιά; Δεν υπάρχει, τελικά, καμία φύλαξη στο Μετρό Ομόνοιας;

Τι νομίζω εγώ ότι συνέβη:

Οι δύο δράστες ήταν επαγγελματίες. Κάποιος τούς είχε πληρώσει για να κάνουν αυτή τη δουλειά – να δείρουν τον σταθμάρχη. Οι δύο δράστες γνώριζαν σε ποιο βαγόνι θα έμπαινε ο σταθμάρχης, ή τον είχαν ακολουθήσει εκείνη την ώρα να μπαίνει. Μετά, είχαν φροντίσει να γίνουν προκλητικοί – τα πόδια επάνω, όχι μάσκα – γνωρίζοντας ότι ο σταθμάρχης θα τους έκανε, φυσικά, παρατήρηση. Αποκεί και πέρα το πράγμα είναι απλό: τον έβρισαν, βγήκαν έξω μαζί του, και τον ξυλοκόπησαν την ώρα ακριβώς που έκλεισαν οι πόρτες ώστε ο κόσμος να μη μπορεί παρά να κοιτάζει. Πιθανώς, μάλιστα, και κάποιοι υπάλληλοι να ήταν δωροδοκημένοι ώστε να τους αφήσουν να διαφύγουν· ή ίσως οι δράστες να ήξεραν ότι εκείνη την ώρα δεν υπάρχει αρκετή φύλαξη και κανένας δεν παρακολουθεί τις κάμαρες ώστε να επέμβει εγκαίρως.

Δε νομίζω ότι οι δράστες πρόκειται ποτέ να βρεθούν, παρότι σίγουρα οι φάτσες τους είναι αποθηκευμένες από τις κάμαρες. Ή, αν βρεθούν, θα γίνει μια τυπική σύλληψη, θα το διατυμπανίσουν τα ΜΜΕ, και μετά, underground, χωρίς να το μάθει κανένας, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το όλο περιστατικό στημένο ώστε μετά να μπορούν κάποιοι να βγουν δημοσίως και να πουν: Να, δείτε τι είναι οι «αρνητές της μάσκας»! Κακοποιοί είναι!

Συγνώμη που κλοτσάω το παραμύθι σας στα αρχίδια, αλλά, ΟΧΙ, οι άνθρωποι που δεν συμφωνούν με τα αντισυνταγματικά μέτρα που έχουν παρθεί σχετικά με τον Covid-19 ΔΕΝ είναι κακοποιοί, ούτε συμφωνούν με ξυλοδαρμούς τυχαίων υπαλλήλων.

Τα ΜΜΕ ακόμα μια φορά προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

Γιατί, όμως, μπορεί να στήθηκε αυτό το περιστατικό; Απλά και μόνο για να πουν τα ΜΜΕ «δείτε τι κακοί που είναι οι αρνητές της μάσκας»; Όχι. Μπορεί να υπάρχει ένας ακόμα χειρότερος λόγος: το ότι κάποιοι θέλουν, με αφορμή αυτό το επεισόδιο, να αυξηθεί η αστυνόμευση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να γίνουν πιο σκληροί οι νόμοι, και, γενικά, να κάνουν τον κόσμο πιο ανελεύθερο και πιο φοβισμένο – και, άρα, πιο εύκολα ελεγχόμενο. Πράγμα που έχει ήδη ξεκινήσει από την αρχή της «τρομερής» πανούκλας.

 

(Τυχόν τυπογραφικά λάθη να θεωρηθούν εκεί για σουρεαλιστικούς λόγους, λόγω βιασύνης μου, δαίμονα του πληκτρολογίου, και, φυσικά, κορονοϊού ο οποίος έχει μολύνει τα δάχτυλά μου.)

 

2η σελίδα από τις 79

Προηγούμενη σελίδα

Επόμενη σελίδα

 

Επίσης . . .

Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα — τεύχος 2


Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα

τεύχος—2

[ειδικό τεύχος κορονοανωμαλίας· το φίδι γύρω από τη σφαίρα]

 

Επιλογές Ιανουαρίου (10/1)


Wilfried Sätty (ζωγράφος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco το ’60) // I Want You Magazine // 1960, μια «έκρηξη» με τον Burroughs // πραγματική μοτοσικλέτα steampunk // Geomedia // δημοσιογράφος εξηγεί πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πλύση εγκεφάλου // Gardner F. Fox’s Warren (Sword & Sorcery) // η αισθητική επιστημονικής φαντασίας των Hawkwind // προσπάθεια σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης // ο G.R.R. Martin έχει αποφασίσει να τελειώσει ο ίδιος το A Song of Ice and Fire // νέα ταινία Dungeons & Dragons // ο χειρότερος εχθρός του Βασιλιά Αρθούρου // πηγές για τους μύθους του Αρθούρου // Branded in the 80s // ο εσωτερισμός στη Βρετανία του 1921 // +Κορονικές δυσλειτουργίες της πραγματικότητας: { (τα lockdown δεν σταματούν τους κορονοϊούς), (ο ΠΟΥ αλλάζει ξαφνικά τον ορισμό για την ανοσία της αγέλης), (τα τεστ για τον κορονοϊό είναι κατά 97% λανθασμένα), (διάφορα θέματα για Covid-19 & εμβόλια) }

 

Τα Βιβλία που Διάβασα Μέσα στο 2020


Διάβασα αρκετά λογοτεχνικά βιβλία μέσα στο 2020. Θα μπορούσα, ίσως, να είχα διαβάσει και περισσότερα. Πάντα προσπαθώ να διαβάσω περισσότερα, πάντα αποτυχαίνω. Αλλά κυρίως εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να βρω κάποιο βιβλίο που αληθινά θα με συνεπάρει, αληθινά θα με γοητεύσει, αληθινά θα το θαυμάσω· κι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, κάποια από τα βιβλία που διάβασα φέτος τα θεωρώ αρκετά καλά.