Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση
Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
4 / 2020

Λεξικό Κορονοϊού (9)

Αυτά είναι τα τελευταία. Για την ώρα, δεν έχω άλλα· και νομίζω ότι είναι αρκετά ολοκληρωμένο το λεξικό.

Με κουράσανε οι κωλοφασίστες. Άλλη φορά δεν το ξανακάνω· τους βαρέθηκα. Θα είμαι κι εγώ καλό κορονοπρόβατο.

 

(Εντάξει, αυτό το τελευταίο το είπα ψέματα.)

 

κορονοσημαία: από ένα ακραίο σημείο κορονοκατάστασης (βλ. λ.) και μετά, η σημαία της χώρας αλλάζει και κάπου μέσα της τοποθετείται το σύμβολο του κορονοϊού (μια σφαίρα περιτριγυρισμένη από μια κορόνα)· φήμες λένε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αντικαταστήσει τον σταυρό στην ελληνική σημαία με το κορονοσύμβολο.

κορονομόδα: μάσκες και γάντια, σε πολλά χρώματα, αποχρώσεις, σχήματα, κτλ – μεγάλη αγορά, πολύ χρήμα, καλό θα ήταν να σκέφτεσαι να επενδύσεις στο εγγύς μέλλον.

κορονοαποκάλυψη: το θεωρητικό χρονικό σημείο που ο [...]

Λεξικό Κορονοϊού (8)

κορονοθραύστης: άτομο που σπάει την «καραντίνα» σε περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.)· κακοποιός· κακούργος· μίασμα· εγκληματίας που αποκεφαλίζεται επιτόπου, κατά βούληση των κορονοφρουρών (βλ. λ.), για το καλό της ανθρωπότητας!

κορονοθεωρία: η κοσμοθεωρία που επικρατεί κατά την περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.), σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός είναι η χειρότερη επιδημία και καταστροφή που έχει πλήξει ποτέ την ανθρωπότητα και, ως εκ τούτου, δικαιολογεί οποιοδήποτε παράλογο μέτρο και οποιαδήποτε μορφή πολιτικής καταπίεσης, κατάλυση των συνταγμάτων, και καταπάτηση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Καταστροφή που θα Εξαφανίσει το Ανθρώπινο Είδος.

κορονομαλακίες: άσκοπες μπουρδολογίες σχετικά με τον κορονοϊό, είτε από τα ΜΜΕ, είτε μέσα από τα κοινωνικά [...]

Ο κορονοϊός δεν είναι η χειρότερη απειλή

ΟΚ, επειδή βαρέθηκα να ανεβάζω κάθε μέρα, τελευταία, κάτι για το Λεξικό Κορονοϊού (όχι πως το έχω τελειώσει ακόμα), ας αλλάξουμε λίγο θέμα – πάλι σχετικό με τον κορονοϊό, αυτό το αξιαγάπητο παράσιτο.

Κάποιοι mainstreamοκέφαλοι φαίνεται ακόμα να πιστεύουν πως το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι ό,τι τους λένε τα ΜΜΕ, ό,τι τους λέει το κόμμα τους, ό,τι τους λέει η πολιτική ηγεσία τους, ό,τι τους λένε οι «επιστήμονες». Όλα τα άλλα είναι γι’αυτούς «συνωμοσιολογία». Η ίδια η καθαρή σκέψη είναι «συνωμοσιολογία» σήμερα. Το να μη σκέφτεσαι είναι το σωστό.

Θα τους έρθει μεγάλη κοτρώνα στο κεφάλι, και θα το δουν αυτό στο σύντομο μέλλον. Δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της απειλής αυτή την περίοδο.

Και, όχι, η πραγματική απειλή δεν είναι ο COVID-19· αυτό το αξιαγάπητο παράσιτο δεν είναι παρά η πρόφαση.

Σκέψου από πόσες [...]

Λεξικό Κορονοϊού (7)

κορονοβαμπίρ: άτομο που, εξαιτίας του κορονοϊού, αρνείται να βγει από το σπίτι του· πιθανώς να πάσχει από κορονοφοβία (βλ. λ.) ή κορονοπαράνοια (βλ. λ.)· φήμες λένε ότι σταδιακά το άμεσο ηλιακό φως αρχίζει να βλάπτει τα κορονοβαμπίρ και ότι ίσως να τρέφονται με ακτινοβολία τηλεόρασης.

κορονοαμφισβητίας: άτομο που αμφισβητεί την αναγκαιότητα της κορονοκατάστασης (βλ. λ.)· άτομο που αμφισβητεί τον ίδιο τον κορονοϊό· μπορεί να είναι κορονολύκος (βλ. λ.), χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

κορονοοικονομία: είδη πρώτης ανάγκης – φαγητό και φάρμακα – και μόνο.

μαύρη κορονοαγορά: οινόπνευμα.

 

Προηγούμενα

κορονοβλαβής: άτομο που πάντα, πάντα, φορά μάσκα και γάντια από παράλογο φόβο για τον Covid-19· άτομo που παίρνει υπερβολικά μέτρα προστασίας από παράλογο φόβο για τον [...]

Λεξικό Κορονοϊού (6)

κορονομάγος: άτομο που πιστεύει ότι ο Θεός, ή άλλη υπερβατική δύναμη, έριξε τον κορονοϊό επάνω στην ανθρωπότητα επειδή η ανθρωπότητα τού φέρθηκε άσχημα (όπως, για παράδειγμα, ο Ρασπουτίν έλεγε ότι ο Θεός έριξε τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο επάνω στην ανθρωπότητα επειδή η ανθρωπότητα τού φέρθηκε άσχημα).

κορονοτρελός: κάποιος που έχει δει ή αντιληφτεί κάτι τελείως μη συμβατικό σχετικά με τον κορονοϊό το οποίο κανένας άλλος δεν μπορεί να παραδεχτεί ως αληθινό.

κορονοφωτισμένος: άτομο που πιστεύει ότι, μετά τον κορονοϊό, θα γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι και η ανθρωπότητα γενικά θα βελτιωθεί· άτομο που πιστεύει ότι ο κορονοϊός αποτελεί ευκαιρία για να ενωθούμε όλοι και να ενδιαφερθούμε για τον πλησίον μας· άτομο που πιστεύει ότι ο κορονοϊός είναι «οργή Θεού» και έπεσε επάνω μας για τις αμαρτίες μας· [...]

Λεξικό Κορονοϊού (5)

κορονοστάση: η κατάσταση που επικρατεί όταν οι κορονόδουλοι (βλ. λ.) καταλαβαίνουν ότι τελικά είναι κορονόδουλοι και εξεγείρονται εναντίον της κρονοκατάστασης (βλ. λ.), των κορονοθιασωτών (βλ. λ.), και των κορονοτυράννων (βλ. λ.)· φανταστική κατάσταση που μπορεί ποτέ να μη συμβεί λόγω γενικής ύπνωσης.

κορονολύκος: άτομο που επαναστατεί κατά της κορονοκατάστασης (βλ. λ.), δεν δέχεται κορονοτρομοκρατία (βλ. λ.), και θέλει να κρεμάσει κορονοτυράννους (βλ. λ.)· ίσως να είναι κορονοτρελός (βλ. λ.), κορονομάγος (βλ. λ.), κορονοαμφισβητίας (βλ. λ.), ή κορονοφωτισμένος (βλ. λ.), αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

κορονογλείφτης: άτομο που αμφισβητεί κατά βάθος την κορονοκατάσταση (βλ. λ.), ή και τον κορονοϊό, αλλά δέχεται ό,τι του λένε οι άλλοι για την κορονοκατάσταση επειδή φοβάται ότι θα τον αποκλείσουν κοινωνικά και, [...]

Λεξικό Κορονοϊού (4)

κορονοτρύπα: η οικία πολίτη κατά την περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.).

κορονοφρουρός: αστυνομικός, ή άλλος ασφαλίτης, κατά την περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.).

κορονοτσάτσος: άτομο που, κατά την περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.), καρφώνει στους κορονοφρουρούς (βλ. λ.) όποιους νομίζει ότι σπάνε την «καραντίνα» ή θεωρεί επικίνδυνους να εξαπλώσουν τον κορονοϊό· βρισιά· απεχθής άνθρωπος.

κορονοθιασώτης: άτομο, συνθ. των ΜΜΕ, της κυβέρνησης, ή κάποιας οργάνωσης, το οποίο συμβάλλει ενεργά και με πάθος (και, πιθανώς, οικονομικό ή άλλο όφελος) στην εξάπλωση της κορονοτρομοκρατίας (βλ. λ.) και της κορονοκατάστασης (βλ. λ.).

 

Προηγούμενα

κορονοβλαβής: άτομο που πάντα, πάντα, φορά μάσκα και γάντια από παράλογο φόβο για τον Covid-19· άτομo που παίρνει υπερβολικά μέτρα προστασίας [...]

Λεξικό Κορονοϊού (3)

κορονοτρομοκρατία: αυτό που κάνουν τα ΜΜΕ σε περίοδο κορονοκατάστασης (βλ. λ.), ή προσπαθώντας να δημιουργήσουν περίοδο κορονοκατάστασης και κορονομαστούρας (βλ. λ.).

κορονοτύραννος: άτομο της κυβέρνησης συνήθως (η εξωτερικός πράκτορας που «υποβοηθά» την κυβέρνηση) το οποίο επιβάλλει κορονοκατάσταση (βλ. λ.) και κορονοτρομοκρατία (βλ. λ.).

κορονοβλαβής: άτομο που πάντα, πάντα, φορά μάσκα και γάντια από παράλογο φόβο για τον Covid-19· άτομo που παίρνει υπερβολικά μέτρα προστασίας από παράλογο φόβο για τον Covid-19.

κορονοπαράλυση: παθολογική ασθένεια της ψυχής κατά την οποία το άτομο αισθάνεται τόσο μουδιασμένο από όσα ακούει για τον κορονοϊό (ασχέτως αν τα πιστεύει ή τα αποδέχεται) που δεν μπορεί να δράσει με κανέναν ουσιώδη τρόπο· το άτομο πιθανώς να πάσχει επίσης από κορονοφοβία (βλ. λ.) ή [...]

Λεξικό Κορονοϊού (2)

κορονομαστούρα: η κατάσταση κατά την οποία το άτομο συνεχώς παρακολουθεί τις εξελίξεις για τον κορονοϊό από τα ΜΜΕ, τα social media, το διαδίκτυο, και συνεχώς συζητά μόνο για τον κορονοϊό μέχρι που ο κορονοϊός γίνεται όλος ο κόσμος του.

κορονοπαράνοια: παθολογικός φόβος ότι τα πάντα γύρω σου – άνθρωποι, αντικείμενα, οτιδήποτε – μεταφέρουν τον κορονοϊό· μη αποδεδειγμένα πιστεύω ότι ο κορονοϊός μπορεί να προέρχεται από τον αέρα, από κατάρες, από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, από εξωγήινους, από τα όνειρα.

κορονοφοβία: παθολογικός φόβος ότι θα κολλήσεις τον κορονοϊό παρότι οι πιθανότητες να συμβεί αυτό είναι πολύ μικρές.

κορονοκέφαλος: άτομο που τη βρίσκει με την κορονοκατάσταση (βλ. λ.) για διάφορους προσωπικούς λόγους· ίσως να είναι επίσης κορονογράφος (βλ. λ.).

 

Προηγούμενα

κορονοϊός: [...]

Λεξικό Κορονοϊού (1)

Όταν έχουμε άνοδο στα κρούσματα από κορονοϊό, πρέπει να κλείσουμε τα καταστήματα και να παραλύσουμε όλη την κοινωνία για να καταπολεμήσουμε τον ιό!

Όταν δούμε κάθοδο στα κρούσματα από κορονοϊό, πρέπει να κρατήσουμε τα καταστήματα κλειστά και την κοινωνία «στον πάγο» μην τυχόν και δούμε πάλι άνοδο των κρουσμάτων!

Όταν δεν βλέπουμε καθόλου κρούσματα από κορονοϊό, πρέπει να συνεχίσουμε να κρατάμε τα καταστήματα κλειστά και την κοινωνία «στον πάγο» μην τυχόν και δούμε πάλι άνοδο των κρουσμάτων!

Γενικά, καλά είναι συνεχώς τα πάντα να είναι κλειστά και η κοινωνία «στον πάγο»! Έτσι είμαστε πιο ασφαλείς! Πιο ασφαλείς, πιο ασφαλείς, πιο ασφαλείς...

Αυτό είναι! Είναι επιστήμονες οι άνθρωποι. Ξέρουν τι κάνουν. Έχουν βγάλει τη Χαντάκια Ακαδημία, σου λέω, γνωστή και ως Ακαδημία του Χαντακιού.

Τρομερή [...]

Το Goodreads έχει τα πιο αστεία trolls!

Πρόσφατα μπαίνω στο λογαριασμό μου στο Goodreads και βλέπω αυτό:

Και σκέφτομαι: 7 likes; Τι έγινε εδώ; Δε θυμάμαι να έγλειψα κανενός τα οπίσθια! Γιατί είναι γνωστό πως, στο Goodreads, αν κάποιος δεν έχει κάτι να κερδίσει από εσένα, ή αν δεν θέλει να σε επηρεάσει με κάποιο τρόπο, ή αν δεν του το έχει υποδείξει η ομάδα του, είναι σπάνιο να έρθει να κάνει λάικ ή να βαθμολογήσει κάποιο βιβλίο. Όχι πως αποκλείεται κιόλας κάποιος άνθρωπος να έρθει να το κάνει αυτοβούλως· αλλά, είπαμε, είναι σπάνιο. Κατά κανόνα, δεν συμβαίνει.

Κλικάρω το link των likes, από περιέργεια, και βλέπω την εξής εικόνα:

Για κάποιο λόγο, κανένα από αυτά τα προφίλ δεν μου έμοιαζε και πολύ πραγματικό – είτε επειδή δεν είχαν εικονίτσα, είτε επειδή είχαν την εικονίτσα που είχαν, είτε επειδή είχαν ελάχιστα books, είτε επειδή είχαν μηδέν friends.

Πήγα [...]

Ξυπνήματα και διαταγές

(Επειδή δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει μέρα που να μην πούμε έστω και κάτι για τον Γαμιολοϊό, ναι, δεύτερο post σήμερα. Σπάνια περίπτωση.)

 

Τυχαία συνάντησα αυτό το link. Ευτυχώς φαίνεται πως δεν κοιμούνται όλοι από την κορονομαστούρα:

ΑΝΡΙ ΛΕΒΙ: «Στην πανδημία του 1950 & 1960 δεν επιβλήθηκε καμία καραντίνα».

 

Επίσης, δύο κορονοαξιοσημείωτα αυτές τις μέρες:

 

Πρώτο:

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το να ενδιαφέρεσαι για την καραντίνα του κορονοϊού σημαίνει να είσαι συνειδητοποιημένος πολίτης και να δείχνεις ευαισθησία στον συνάνθρωπο. Αναρωτιέμαι: οι πολιτικές τους ελευθερίες δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου; Δεν το θεωρούν αυτό μέσα στο να είναι «συνειδητοποιημένοι πολίτες», δεν το θεωρούν αυτό μέσα στην «ευαισθησία» που πρέπει να έχουν; Και το να προσπαθούν να τραμπουκίσουν και [...]

Ορισμένα πράγματα είναι ανεπανάληπτα

(Επειδή δεν μπορεί να λέμε συνέχεια για τον Γαμιολοϊό...)

 

Χτες τελείωσα το The Changing Land, το οποίο αποτελεί συνέχεια του Dilvish, the Damned, με τον ίδιο ήρωα, τον Dilvish, the Damned (αναμενόμενα). Το The Changing Land είναι το τελευταίο βιβλίο, και οφείλω να πω ότι μου άρεσε πολύ λιγότερο από το πρώτο. Το πρώτο, αρχικά, έχει ένα τελείως μυθικό ύφος που σαγηνεύει. Σταδιακά αυτό μειώνεται ώσπου τελικά μας μένει το κλασικό, άνετο περιπετειώδες ύφος του Roger Zelazny. Όχι πως αυτό είναι κακό. Αλλά η τελευταία ιστορία του Dilvish, the Damned (είναι διηγήματα τα οποία συνδέονται) δεν μου άρεσε και τόσο· σαν επεισόδιο από τηλεοπτική σειρά φαντασίας μού φάνηκε – αν και καλό για τέτοιο.

Το The Changing Land μού άρεσε στην αρχή και, κυρίως, στο τέλος. Στο ενδιάμεσο με άφησε αρκετά δυσαρεστημένο, αν και το concept ήταν ομολογουμένως ενδιαφέρον. Το πρόβλημα [...]

Σφυρίζοντας κλέφτικα σε πόλεις-κλινικές

Πρόσφατα έτυχε να δω τους Σφυριχτές (The Whistlers/La Gomera), και αναρωτιέμαι πόσοι πρόλαβαν να δουν αυτό το φιλμ με την υστερία του κορονοϊού. Ήταν καλύτερο απ’ό,τι περίμενα. Είχε κάτι το σουρεαλιστικό με αυτή την κεντρική θεματολογία για τη σφυριχτή γλώσσα. Αλλά οι σφυριχτές γλώσσες δεν είναι φανταστικές· υπάρχουν κάποιες, αν και, φυσικά, δεν χρησιμοποιούνται ευρέως. Προσωπικά δεν μπορώ καν να διανοηθώ πώς καταφέρνουν και σφυρίζουν έτσι· μετά βίας μπορώ να σφυρίξω κανονικά.

Η ταινία ήταν καλή, αν και προς το τέλος ίσως λιγάκι βιαστική ή απότομη· όμως νομίζω ότι αυτό έγινε εσκεμμένα για να δώσει μια συγκεκριμένη αίσθηση. Ωστόσο, κάπου αισθάνθηκα κάτι να λείπει εκεί. Αξιοσημείωτο επίσης ότι αποφεύγει πολλά χολιγουντιανά κλισέ, ορισμένες φορές τόσο πολύ που αυτό να γίνεται δεικτικό. Σαν να θέλει να μας πει «εγώ [...]

Ο Κυνηγός του Κορονοϊού

Πρόσφατα έτυχε να διαβάσω μια είδηση για έναν τύπο που κυνηγούσε τον κορονοϊό. Το θεωρώ αξιοπερίεργο και, άρα, ενδιαφέρον να το σχολιάσω.

Ένα αυτοκίνητο έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μέσα στους άδειους λόγω πανδημίας δρόμους. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε και το καταδίωξε. Όταν τελικά το σταμάτησαν ο οδηγός ισχυριζόταν ότι κυνηγούσε τον Κορονοϊό – τον ίδιο – και του ξέφυγε επειδή η Αστυνομία τον σταμάτησε! Ο τύπος (φυσικά) οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.

Ας πούμε τώρα ότι υπάρχουν τέσσερα πιθανά ενδεχόμενα:

α) Το θέμα είναι hoax, ή ψεύτικη είδηση, ή κάτι τέτοιο. Αυτή η περίπτωση (αν πράγματι ισχύει) δεν μας ενδιαφέρει.

β) Ο άνθρωπος αυτός έκανε πλάκα, οπότε και υποθέτεις ότι σύντομα θα τον ελευθερώσουν. Κι αυτή η περίπτωση (αν πράγματι ισχύει) δεν μας ενδιαφέρει.

γ) Ο άνθρωπος αυτός ήταν συνεννοημένος [...]

Κορονοϊός: Escape from Athens

Είμαι εμπειρικός τύπος. Αν δεν έχω ο ίδιος την εμπειρία κάποιου πράγματος – δεν το έχω δει μπροστά μου, πχ – κατά κανόνα δεν το πιστεύω. Ή, ακόμα κι αν το πιστεύω, πάντα κρατάω μια πισινή ότι μπορεί και να μην είναι ακριβώς έτσι, γνωρίζοντας πόσο υποκειμενική υπόθεση είναι ουσιαστικά η «πραγματικότητα».

Όπως είχα γράψει σε προηγούμενο post, δεν κάνω μικρούς περιπάτους· όταν βγαίνω να βαδίσω βαδίζω 10+ χλμ κατά κανόνα. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν το είχα κάνει καθόλου αυτό, εν μέρει λόγω της απαγόρευσης (δεν ήθελα να πληρώσω χωρίς κεράτου κέρατο 150 ευρώ) εν μέρει λόγω του ότι ο καιρός ήταν χάλια (αν ο καιρός ήταν καλύτερος, ίσως να τα είχα γράψει όλα στ’αρχίδια μου και να είχα βγει). Και είχα αρχίσει να παίρνω ανάποδες, γιατί δεν μ’αρέσει να αισθάνομαι σαν φυλακισμένος μέσα στην ίδια μου την πόλη.

Τώρα, αύξησαν [...]

Κορονοϊός: Ακόμα μια μέρα ψυχικής πανούκλας

Τα σημερινά δεδομένα Γαμιολοϊού για την Ελλάδα (από αυτό το εκλεκτό site): Κρούσματα 1.832· Νεκροί: 81· Ανάρρωσαν: 269.

Αξιοσημείωτο ότι φαίνεται να αναρρώνουν σχετικά γρήγορα. Με άλλες γρύπες και πνευμονίες αργούν περισσότερο, ειδικά χωρίς φάρμακα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά (την τελευταία φορά που τα είχα τσεκάρει ήταν 1.735)· αυτό λέει κάτι για την «επιτυχία» των παρανοϊκών μέτρων της κυβέρνησης.

Ξέρεις τι ποσοστό του πληθυσμού είναι το 1.832; 0,01832%. Δηλαδή, ο ένας-κόμμα-οκτώ στους 10.000 έχει τον ιό.

Τροφή για σκέψη.

*

Κι άλλη τροφή για σκέψη:

Εσείς που έχετε τρομάξει από τον Γαμιολοϊό, πόσους ανθρώπους ξέρετε πού να είναι μολυσμένοι; Πόσους ανθρώπους ξέρετε που ξέρουν κάποιον τουλάχιστον που είναι μολυσμένος;

Τι; Κανέναν;

Μέχρι στιγμής στην ανθρώπινη ιστορία, όταν μιλούσαμε για λοιμούς, [...]

Κορονοϊός: Κάποια μέτρα που δεν είναι για παράφρονες

Σύμφωνα με αυτό το εκλεκτό site, τα κρούσματα από COVID-19 στην Ελλάδα έχουν φτάσει τα 1.735. Δηλαδή, υπερ-τριπλασιάστηκαν από τότε που η κυβέρνηση πήρε τα γελοία, παρανοϊκά μέτρα για κλείσιμο των πάντων στη χώρα και γενικό εγκλεισμό των πολιτών.

Δηλαδή, τα κουλά μέτρα τους ουσιαστικά έχουν αποτύχει τελείως. Κι αν νομίζεις ότι μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα θύματα αν δεν είχαν πάρει τέτοια μέτρα, ρίξε μια ματιά στα στατιστικά δεδομένα παγκοσμίως και ξανασκέψου το. Τα μέτρα αυτά είναι ανόητα. Δεν βοηθάνε στην καταπολέμηση του ιού· αν θέλει κάποιος να παραβεί την καραντίνα μπορεί εύκολα να την παραβεί γράφοντας ψέματα στο χαρτί του (πράγμα πολύ δύσκολο να ελεγχθεί)· και οδηγούμαστε γενικά σε ένα βάραθρο, από άποψη ελευθερίας, κοινωνικής συνοχής, και οικονομίας.

Αν είχαν λίγο γαμημένο φιλότιμο επάνω τους, θα [...]

Stay Sane

Δεν κάνω μικρές βόλτες. Όταν κάνω βόλτα βαδίζω 10+ χλμ με τυχαίο τρόπο μέσα στην πόλη. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά βαδίζω στη μισή Αθήνα πάνω-κάτω. (Αν δεν κάνω λάθος το Λεκανοπέδιο Αττικής είναι ~30 χλμ απ’άκρη σ’άκρη.) Περνάω από πολλούς δρόμους, και βλέπω διάφορα πράγματα. (Από πού νομίζεις ότι πήρα και τόσες ιδέες για τις Θυγατέρες της Πόλης; Εντάξει, δεν βλέπω και «πολεοσημάδια» – όχι όταν είμαι νηφάλιος· κι όταν βαδίζεις, πάντα πρέπει να είσαι νηφάλιος. Έχω υπόψη μου να γράψω κι ένα άρθρο για την αστική περιπλάνηση: το έχω υπόψη μου εδώ και 2-3 χρόνια, και όλο κάτι άλλο προκύπτει κι ακόμα να το γράψω.) Γνωρίζω περίεργα «μονοπάτια», παρατηρώ πώς κινείται ο κόσμος, ξέρω πού μπορείς να βρεις πιο φτηνά τσιγάρα, πού έχουν την καλύτερη σπανακόπιτα, ποιες λαϊκές είναι πιο πλούσιες σε καλά προϊόντα. Αναρωτιέμαι [...]

Μετά τον Υιό της Κορόνας...

GREECE DAY ONE:

Κάτι βάρβαροι βγαίνουν από τις σπηλιές τους, στενεύοντας τα μάτια για να μην τους ενοχλήσει ο ήλιος. Είναι ντυμένοι με κουρέλια και άπλυτοι, αλλά τουλάχιστον φοράνε μάσκες και γάντια, οπότε νομίζουν ότι όλα είναι καλά. Είναι φετιχιστικό θέμα γι’αυτούς.

Μερικά χιλιόμετρα παραπέρα, ο Κούλης ο Κουλός και το τσούρμο του με τους άλλους 299 κάθονται και τρώνε τα λάφυρα που μάζεψαν από προτού ο Υιός της Κορόνας κυριαρχήσει και πιστεύουν ότι θα τους κρατήσουν ώς το τέλος του κόσμου. Έχουν πια μαστουρώσει από το χόρτο και σκάσει από το παστό κρέας. Αλλά όλα είναι ωραία στον κόσμο.

Οι βάρβαροι τούς μυρίζονται και έρχονται προς το μέρος τους. Μερικοί από τους πειρατές πολύ αργά τούς μπανίζουν. «Ωχ! Τι γαμήσαμε, ρε πούστηδες!» φωνάζει ο Κοντός Μάλαξ ο Τρομερός. «Ξυπνήσανε οι τρωγλοδύτες!» Αρχικά, οι άλλοι [...]

COVID-19 και το Τέλος του Κόσμου

Στο προηγούμενο post είχα αναφέρει ότι θα έγραφα σήμερα για ένα σενάριο σχετικά με τον κορονοϊό που δεν έχω δει κανέναν άλλο να το αναφέρει, πράγμα που μου έχει κάνει εντύπωση γιατί εγώ προσωπικά το θεωρώ σχετικά πιθανό.

Κάποιες διευκρινίσεις, όμως, πρώτα:

Αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο παρότι σήμερα είναι πρωταπριλιά.

Και ξαναλέω (όπως ήδη είπα στο προηγούμενο post) ότι αυτό για το οποίο θα μιλήσω τώρα δεν είναι παρά ένα υποθετικό σενάριο. Δεν ξέρω αν ισχύει, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη. Υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να ισχύει, ή ότι μπορεί να ισχύει κάτι σαν αυτό. Αλλά, βέβαια, μπορεί και να μην ισχύει τίποτα.

Τουτέστιν, δεν το γράφω για να ανησυχήσω τον κόσμο. Αν μη τι άλλο, η τρομολαγνεία και η τρομοκρατία είναι δύο πράγματα που αληθινά με αηδιάζουν.

Τι είναι, λοιπόν, [...]

 

Επίσης . . .

Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα — τεύχος 2


Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα

τεύχος—2

[ειδικό τεύχος κορονοανωμαλίας· το φίδι γύρω από τη σφαίρα]

 

Επιλογές Ιανουαρίου (10/1)


Wilfried Sätty (ζωγράφος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco το ’60) // I Want You Magazine // 1960, μια «έκρηξη» με τον Burroughs // πραγματική μοτοσικλέτα steampunk // Geomedia // δημοσιογράφος εξηγεί πώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν πλύση εγκεφάλου // Gardner F. Fox’s Warren (Sword & Sorcery) // η αισθητική επιστημονικής φαντασίας των Hawkwind // προσπάθεια σχηματισμού παγκόσμιας κυβέρνησης // ο G.R.R. Martin έχει αποφασίσει να τελειώσει ο ίδιος το A Song of Ice and Fire // νέα ταινία Dungeons & Dragons // ο χειρότερος εχθρός του Βασιλιά Αρθούρου // πηγές για τους μύθους του Αρθούρου // Branded in the 80s // ο εσωτερισμός στη Βρετανία του 1921 // +Κορονικές δυσλειτουργίες της πραγματικότητας: { (τα lockdown δεν σταματούν τους κορονοϊούς), (ο ΠΟΥ αλλάζει ξαφνικά τον ορισμό για την ανοσία της αγέλης), (τα τεστ για τον κορονοϊό είναι κατά 97% λανθασμένα), (διάφορα θέματα για Covid-19 & εμβόλια) }

 

Τα Βιβλία που Διάβασα Μέσα στο 2020


Διάβασα αρκετά λογοτεχνικά βιβλία μέσα στο 2020. Θα μπορούσα, ίσως, να είχα διαβάσει και περισσότερα. Πάντα προσπαθώ να διαβάσω περισσότερα, πάντα αποτυχαίνω. Αλλά κυρίως εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να βρω κάποιο βιβλίο που αληθινά θα με συνεπάρει, αληθινά θα με γοητεύσει, αληθινά θα το θαυμάσω· κι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, κάποια από τα βιβλία που διάβασα φέτος τα θεωρώ αρκετά καλά.