Σκιώδη Παραλειπόμενα

του
Κώστα Βουλαζέρη

Αρχείο | RSS Feed

Αναζήτηση Μυστηριακές ΟντότητεςΠαλιά Ελληνικά Εξώφυλλα

Τυχαία

Μια στιγμή...
7 / 12 / 2021

Ο μεσαιωνικός άνθρωπος είχε πολλές δεισιδαιμονίες. Μπορεί να πίστευε ότι καλικάντζαροι θα έρθουν μες τη νύχτα και θα τον σκοτώσουν στον ύπνο του. Αν όμως κοιμόταν μαζί μ’έναν σταυρό, ο σταυρός θα κρατούσε τους καλικάντζαρους μακριά. Έτσι, κοιμόταν πάντα μαζί μ’έναν σταυρό. Και έμενε ζωντανός. Οι καλικάντζαροι δεν τον πλησίαζαν για να τον δολοφονήσουν. Οπότε, αυτό αποτελούσε απόδειξη για το μυαλό του ότι ο σταυρός τον σώζει από τους καλικάντζαρους.

Χίλια χρόνια μετά, και ενώ ο άνθρωπος έχει καταφέρει να ξεφύγει από τις περισσότερες δεισιδαιμονίες του και να γίνει (σχετικά) λογικός, έρχεται μια ασθένεια ονόματι Covid-19 και, κατόπιν ασύστολης τρομοκρατίας από μιντιακούς πράκτορες, κυβερνητικούς πράκτορες, και ιατρικούς πράκτορες, αρχίζει πάλι να αποκτά τις δεισιδαιμονίες που είχε απολέσει.

Πιστεύει ότι στον αέρα των ανοιχτών δρόμων κυκλοφορεί μια μόλυνση που θα τον σκοτώσει, αλλά αν φορά ένα κομμάτι πανί μπροστά στο πρόσωπό του (μια μάσκα) αυτό θα τον προστατέψει από τη μόλυνση. Φορά, έτσι, πάντα μάσκα μέσα στον ανοιχτό δρόμο, και δεν έχει αρρωστήσει. Οπότε, η μάσκα τον προστατεύει!

Αγνοεί τελείως το ότι, αν υπήρχε μια τέτοια μόλυνση στον αέρα, ένα κομμάτι πανί σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει (μόνο μια ειδική, πλαστική μάσκα αερίων θα μπορούσε να το κάνει αυτό). Δεν τολμά καν να δοκιμάσει να βγει χωρίς μάσκα για να δει μήπως τελικά ο αέρας δεν είναι δηλητηριώδης. Η απόδειξη ότι η μάσκα τον σώζει είναι το ότι δεν έχει πάθει ακόμα τίποτα. Αλλά θα μπορούσε να φορά κι ένα μαγικό δαχτυλίδι στο αριστερό (μόνο στο αριστερό!) χέρι και να είχε προστατευτεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο (και χωρίς να έχει ένα βρόμικο πανί μπροστά στη μούρη του).

Ο κοβιδιανός άνθρωπος πιστεύει ότι κάτι εμβόλια (που, στην πραγματικότητα, είναι γονιδιακές θεραπείες) θα τον γλιτώσουν από τον ιό. Αυτά τα εμβόλια ξεκίνησαν από το «ήρθαν να μας σώσουν», προχώρησαν στο «μπορεί και να αρρωστήσεις αλλά δεν θα είναι και τίποτα το σοβαρό», πήγαν στο «μπορεί να καταλήξεις ακόμα και σε ΜΕΘ», γλίστρησαν στο «μπορεί ακόμα και να καταλήξεις (στον αγύριστο)», κατρακύλησαν στο «ίσως να είναι τελείως άχρηστα εναντίον των μεταλλάξεων» (λες και κανείς δεν ήξερε ότι τέτοιου είδους ιός φυσικό είναι να κάνει συνέχεια μεταλλάξεις), έφτασαν στο «πρέπει όλοι να κάνετε εμβόλιο κάθε τρεις και λίγο, ασχέτως αν δεν ξέρουμε αν όντως προστατεύει, αλλιώς θα σας πάρει και θα σας σηκώσει ο διάβολος στην κυριολεξία!»

Αν κάποιος εμβολιασμένος αρρωστήσει από τον ιό και το περάσει ελαφρά, ο κοβιδιανός άνθρωπος νομίζει ότι το πέρασε ελαφρά λόγω του εμβολίου (ασχέτως του ότι ούτως ή άλλως οι περισσότεροι το περνάνε ελαφρά) χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική απόδειξη ότι είναι όντως έτσι. Αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έκανε από το γεγονός ότι είναι ακόμα ζωντανός – ο σταυρός κι ο καλικάντζαρος ξανά.

Αν κάποιος εμβολιασμένος αρρωστήσει και το περάσει βαριά (ή δεν το περάσει καθόλου), ε... shit happens. Πάντως, το εμβόλιο είναι καλό!

Και όχι μόνο είναι καλό, αλλά πρέπει ΟΛΟΙ να το κάνετε. Αλλιώς, δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε μες στην πόλη σας ή έξω από αυτήν, δεν θα μπορείτε να πάτε να πιείτε ένα καφέ, δεν θα μπορείτε να δουλέψετε, δεν θα μπορείτε, εν τέλει, να ζήσετε. Θα σας εκτελέσουμε. Κι αν κάποιος από τους ανεμβολίαστους αρρωστήσει, έφταιγε που δεν έκανε το εμβόλιο (ασχέτως αν παραδίπλα οι άλλοι άρρωστοι είναι εμβολιασμένοι): επειδή δεν κοιμόταν μαζί με σταυρό, τον δάγκωσαν οι καλικάντζαροι.

Και να πώς ο μεσαιωνισμός της λογικής οδηγεί στον φασισμό της ζωής.

Η παρακάτω εικόνα (δεν ξέρω ποιος την έχει φτιάξει· τυχαία τη βρήκα) δείχνει πολύ καλά αυτή τη νοοτροπία.

*

(Παράπλευρη σημείωση: Αναγνωρίζω τη μαγική λογική, και δεν την απορρίπτω. Κάποιες φορές πρέπει απλά να πιστεύεις σε κάτι και ακόμα και... θαύματα συμβαίνουν. Όμως, αναμφίβολα, για τον κοβιδιανό άνθρωπο η μαγική λογική δεν έχει λειτουργήσει, αλλιώς θα τον είχε ήδη σώσει από τον δαιμονικό ιό. Ίσως απλά ο κοβιδιανός άνθρωπος να μην πιστεύει ούτε στη μαγεία ούτε στη λογική, οπότε χάνει κι από τις δύο μεριές και πέφτει στην άβυσσο.)

 

6 / 12 / 2021

Ψυχεδελικά σαυράκια που κατοικούν στο εσωτερικό των τοίχων αλλά, κάπου-κάπου, βγαίνουν και στην επιφάνεια, επάνω στην πέτρα ή τον σοβά. Μόνο οι πιο τυχεροί μάγοι των πόλεων προλαβαίνουν μέσα σε εικόνα να τα παγιδέψουν.

Μυστηριακές Οντότητες

 

1 / 12 / 2021

Μάλιστα· δεύτερο post σήμερα για να μπει καλά ο μήνας.

Αυτή τη φορά δεν θα σας κουράσω. Διάβαζα ετούτο εδώ το άρθρο στο ΒήμαΚαι αν οι αντιεμβολιαστές έχουν δίκιο; – και γελούσα.

Θέλω να πω: ο τύπος που το έχει γράψει πρέπει να μας κάνει πλάκα... έτσι;

Γιατί, αν δεν κάνει πλάκα, θ’αρχίσω να ανησυχώ για τη διανοητική του κατάσταση.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι σ’αυτή την ταλαιπωρημένη χώρα που πιστεύουν ότι οι (υποτιθέμενοι) «αντιεμβολιαστές» νομίζουν πως όποιος κάνει το εμβόλιο για Covid θα βγάλει κέρατα, ουρά, ή δύο πούτσους, ή ότι θα πεθάνει αφρίζοντας από το στόμα και αιμορραγώντας από τα μάτια;

Προφανώς και όσοι είμαστε υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της υποχρεωτικότητας δεν πιστεύουμε τέτοιες σαχλαμάρες.

Τα εμβόλια για Covid σίγουρα έχουν παρενέργειες. Αυτό είναι δεδομένο. Το έχουμε δει, το ξέρουμε. Ακόμα και όσοι στην αρχή δεν τα υποπτεύονταν (εγώ τα υποπτευόμουν), το έχουν πια διαπιστώσει. Ναι, ένα μέρος των εμβολιασμένων σίγουρα θα πάθει τραγικά πράγματα. Δε θα τα πάθουν όλοι, αλλά ένα μέρος θα τα πάθει. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Ήδη το βλέπουμε να συμβαίνει, και όσο κάνουν επιπλέον δόσεις αυτών των μη-εμβολίων (που, στην πραγματικότητα, είναι γονιδιακές θεραπείες) θα παθαίνουν ολοένα και χειρότερα πράγματα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι.

Σίγουρα δεν θα ξεκληριστεί η φυλή, αλλά ένα κάποιο ποσοστό θα πεθάνει, κι ένα άλλο κάποιο ποσοστό θα υποστεί μόνιμες, φριχτές αναπηρίες που θα μπορούσαν και να θεωρηθούν χειρότερες από τον θάνατο.

Αλλά το πιο βασικό θέμα δεν είναι καν αυτό: είναι το ότι ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος το σώμα του, και όχι η κυβέρνηση ή κάποιος παγκόσμιος οργανισμός.

Πάντως, το γεγονός ότι μια mainstream εφημερίδα σήμερα δημοσιεύει έστω και ένα τέτοιο, ομολογουμένως αστείο άρθρο είναι πραγματικά σημάδι των καιρών. Σημάδι ίσως ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται μήπως έχουν κάνει τη χειρότερη μαλακία της ζωής τους.

Μην αναρωτιέστε άλλο. Την έχετε κάνει. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μπορείτε να αλλάξετε. Τώρα.

 

 

Alternate link: https://fantastikosorizontas.gr/skiodi-paralipomena/_na_zitisete_sygnomi_apo_tous_psekes

 

1 / 12 / 2021

Δεν είμαι αυτό που συνηθίζεται να λένε «πατριώτης» (αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με όποιον συνηθίζεται να λέγεται πατριώτης), ούτε ποτέ ασχολιόμουν ιδιαίτερα με την πολιτική. Δεν θεωρούσα πως είναι η θέση μου αυτή· είχα άλλα πράγματα να κάνω, και την πολιτική άλλοι την ήξεραν καλύτερα από εμένα. Δεν είμαι ούτε καν υπέρ του τακτικού στρατού (δεν μπορώ να μπω μέσα σε τέτοιου είδους οργάνωση, είναι τελείως ενάντια στη φύση μου, το ίδιο το σώμα μου αντιδρά αρνητικά)· πάντα μού φαινόταν ανούσιο και καταπιεστικό το να πηγαίνουν απλοί πολίτες στο στράτευμα, και εξακολουθώ να το πιστεύω. Τα προβλήματα που αφορούσαν το «έθνος» (ασχέτως αν συμφωνούσα με κάποια πράγματα ή όχι) σπανίως τα σχολίαζα, γιατί, εκτός των άλλων, ήταν συνήθως κάτι που συνέβαινε μακριά από την άμεση ζωή μας, κάπου στα σύνορα, ή και πέρα από τα σύνορα – και, πάλι, κάποιοι άλλοι τα ήξεραν αυτά καλύτερα από εμένα.

Ένα πράγμα, όμως, πάντα το έλεγα: Κοιτάξτε να δείτε, δεν είμαι υπέρ του στρατού, ούτε υπέρ της βίας, αλλά αν υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν ερχόταν ένας εχθρός έξω από τα σπίτια μας να μας βανδαλίσει, να μας κατακρεουργήσει, να μας κλέψει την ελευθερία μας, εννοείται πως θα τον πολεμούσα με ό,τι όπλο έχω στη διάθεσή μου.

Και τώρα, σήμερα, βρισκόμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ σ’αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι ένας εχθρός εδώ, έξω από τα σπίτια μας, ο οποίος μας καταπιέζει, μας κατακρεουργεί, μας κλέβει την ελευθερία μας, και ίσως να θέλει να μπει και μέσα στα σπίτια μας. Ήδη απαιτεί να μπει μες στα σώματά μας.

Η κυβέρνηση που έχουμε δεν είναι ακριβώς αυτός ο εχθρός, αλλά ούτε και ελληνική κυβέρνηση είναι ακριβώς. Είναι μια βιτρίνα του εχθρού. Είναι αυτό που μπαίνει μπροστά για να κάνει τη δουλειά του εχθρού. Και νομίζω πως αυτό πρέπει να είναι φανερό σε όλους μας. Δείτε πώς βγαίνουν και μιλάνε. Είναι, ξεκάθαρα, νευρικοί. Ίσως και φοβισμένοι. Αμφιβάλλω αν καν πιστεύουν ότι είναι σωστά αυτά που καλούνται να επιβάλλουν. Αναρωτιέμαι αν εκβιάζονται ή χρηματίζονται. Κάτι σίγουρα συμβαίνει στα παρασκηνία· δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι άνθρωποι είναι κατάπτυστοι. Κάποιος φασίστας πριν από χρόνια είχε, τουλάχιστον, αρθρώσει ένα ηχηρό ΟΧΙ. Αυτοί ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν. Τους λένε «Σκύψτε» και ρωτάνε αν πρέπει να αγοράσουν οι ίδιοι τη βαζελίνη.

Το ίδιο ισχύει για ολόκληρο το Κοινοβούλιο, όπως φαίνεται, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Προσωπικά, μόνο τον Βελόπουλο βλέπω να αντιδρά και την Ελληνική Λύση. Δεν ξέρω αν είναι και κάνας άλλος· όπως είπα, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την πολιτική.

Η όλη κατάσταση, όμως, που συμβαίνει τώρα υπερβαίνει την απλή πολιτική. Είναι κάτι που έρχεται να μας επιβληθεί και να μας κάτσει στο σβέρκο, να μας σβήσει ως ανθρώπους.

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει μια υγειονομική κρίση. Αλλά δεν είναι αυτό το βασικό πρόβλημα. Επειδή υπάρχει η οποιαδήποτε κρίση, αυτό δεν δικαιολογήσει την κατάλυση του Συντάγματος και των βασικών ανθρωπίνων ελευθεριών. Ακριβώς γι’αυτές τις περιπτώσεις υφίσταται το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι ηθικοί φραγμοί. Όταν δεν υπάρχει πρόβλημα, ε, δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν υπάρχει πρόβλημα.

Από την αρχή που ξεκίνησαν τα lockdown το έλεγα. Δείτε ένα παλιό κείμενό μου από αυτό το blog, όπου είχα γράψει τότε:

[...] τώρα οι κυβερνήσεις καταργούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ουσιαστικά, καταλύουν το Σύνταγμα. Μα, θα μου πεις, υπάρχει καλός λόγος, έτσι; Όχι, δεν είναι έτσι. Ποτέ δεν υπάρχει «καλός λόγος» για να καταλύεις το Σύνταγμα και τις βασικές ελευθερίες του ανθρώπου. Αυτά γίνονται μόνο όταν παύεις να έχεις δημοκρατία.

Η κυβέρνηση μπορεί να σου ζητήσει να μη βγαίνεις από το σπίτι σου. Δεν μπορεί να σου το επιβάλλει. Γιατί τότε πλέον δεν είναι δημοκρατική κυβέρνηση. Το ίδιο ισχύει και για το λουκέτο στα εμπορικά καταστήματα, και για πολλά άλλα πράγματα.

Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας ότι αυτά είναι υγειονομικά μέτρα. Δεν είναι υγειονομικά μέτρα.

Και μεγάλο μέρος του κακού ξεκινά από τους γιατρούς.

Η γνώμη μου ποτέ δεν ήταν καλή για ορισμένους γιατρούς, αλλά τώρα έχει πέσει σε επίπεδο βόθρου. Είναι ξεκάθαρο ότι ορισμένοι από αυτούς πιθανώς να εκβιάζουν ακόμα και την κυβέρνηση, εκτός του ότι εκβιάζουν και απειλούν, καταφανώς και ξεδιάντροπα, τους άλλους υγειονομικούς και όλους τους πολίτες της χώρας. Αυτά τα ιατρικά παράσιτα είναι οι εντολοδόχοι της παγκόσμιας φαρμακευτικής μαφίας που προσπαθεί σε όλο τον πλανήτη να επιβληθεί σήμερα: της Big Pharma, της Μεγάλης Φάρμας – Pfizer, Moderna, Johnson, και τα υπόλοιπα φασιστικά ρέστα. Οι συγκεκριμένοι γιατροί έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό που κάνουν. Είναι οι λεγάτοι της φαρμακοαυτοκρατορίας, είναι οι γκεσταπίτες της Μεγάλης Φάρμας.

Και χρησιμοποιούν αναίσχυντα την ιδιότητά τους ως γιατροί για να επιβληθούν υπό την έννοια ότι είναι ειδικοί και, άρα, ξέρουν καλύτερα από εσένα και, άρα, μπορούν να σου επιβάλλουν τι να κάνεις, ακόμα και στην προσωπική σου ζωή.

Έχουν ακουστεί διάφορες ανορθόδοξες σάχλες όπως ότι αυτοί οι άνθρωποι σπουδάζουν χρόοοοονια για να πάρουν τα πτυχία τους, άρα είναι σπουδαίοι.

Ε, λοιπόν, μπράβο τους αφού κάθισαν χρόνια για να σπουδάσουν. Με γεια τους με χαρά τους. Δεν τους έβαλε κανένας με το ζόρι. Ούτε αυτό σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να βάζουν τους άλλους να κάνουν με το ζόρι το οτιδήποτε.

Ξεφύγετε από την άθλια, δουλική λογική ότι ο (υποτιθέμενα) «ειδικός» μπορεί να σε προστάζει να κάνεις κάτι.

Τίποτα δεν μπορεί να σε προστάζει να κάνεις. Μόνο τη γνώμη του μπορεί να σου πει.

Ούτε έχουν κανένα δικαίωμα, για τον οποιονδήποτε λόγο, να επηρεάζουν την πολιτική εξουσία ώστε να εκφασίζει με αυτό τον άθλιο τρόπο ολόκληρη την κοινωνία.

Αντιδράστε ΤΩΡΑ, με όποιον τρόπο μπορείτε.

Κάθε μέρα – κάθε ώρα, ίσως – που περνά σημαίνει ότι είμαστε ολοένα και πιο κοντά προς το «πολύ αργά».

Μην συμμορφώνεστε. Χτυπήστε τους με ό,τι μέσο έχετε στη διάθεσή σας. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει, κάπως, να βγουν από τη μέση, να πάψουν να έχουν δύναμη και οποιαδήποτε επιρροή επάνω στην κοινωνία ή την πολιτική ηγεσία.

Δεν πρόκειται να επέλθει καμία ειρηνική συνεννόηση. Αυτό σάς το προφητεύω και σας το υπογράφω. Ήταν φανερό από την αρχή. Δεν πρόκειται να ακούσουν κανέναν ούτε να κάνουν πίσω πουθενά. Ούτε με τις απλές διαδηλώσεις/διαμαρτυρίες πρόκειται να γίνει τίποτα. Αυτά ισχύουν αν έχεις μια πολιτική ηγεσία που είναι πρόθυμη να σκεφτεί και να προσαρμόσει την πολιτική της βάσει του τι συμβαίνει μες στην κοινωνία. Σήμερα δεν έχουμε αυτού του τύπου την πολιτική ηγεσία. Κάθε φορά που γίνεται μια διαμαρτυρία, το μόνο που κάνουν είναι να παίρνουν μέτρα που είναι χειρότερα από τα προηγούμενα: πιο ακραία, πιο καταπιεστικά, πιο διχαστικά, πιο φασιστικά.

Φυσικά και χρειάζονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, και πολύ περισσότερες, μάλιστα. Αλλά δεν πρόκειται μόνο από αυτές να αλλάξει κάτι.

Δράστε εναντίον τους.

Κι αυτό δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Σίγουρα πολλοί εμβολιασμένοι έχετε ήδη καταλάβει την παγίδα στην οποία έχετε πέσει· σε λίγο θα παίρνετε την επόμενη δόση με το βραδινό σας, σύριγγα και μετά για ύπνο. Σας βλέπουν σαν ζώα μέσα σε φάρμα. Το ξέρω πως πολλοί τα ξέρετε ήδη αυτά, το ξέρω πως πολλοί συμμορφωθήκατε επειδή φοβηθήκατε, επειδή σας καταπίεσαν. Αλλά αυτό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να πολεμήσετε.

Ναι, θα υπάρξει κάποιο κόστος – για ορισμένους πιο βαρύ, για ορισμένους πιο ελαφρύ. Συγνώμη, είναι κακό αυτό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό που έρχεται είναι πολύ χειρότερο αν το αφήσουμε να συμβεί: κλέβουν συστηματικά κάθε βασική ανθρώπινη ελευθερία. Σου φέρονται σαν να είσαι δούλος τους, ή ζώο. Ο Χίτλερ έκανε το ίδιο· δεν θα έπρεπε ούτε τότε να είχαμε αντιδράσει;

Το σύστημά τους θα είχε διαλυθεί αν το 70% της κοινωνίας αρνιόταν τελείως να συμμορφωθεί με τα μέτρα τους. Θα είχαν παραλύσει τα πάντα.

Και το ίδιο ισχύει και για την Αστυνομία. Ίσως, μάλιστα, όλα αυτά να ισχύουν πολύ περισσότερο για την Αστυνομία. Εγώ δεν βλέπω τον αστυνομικό ως εχθρό μου. Δεν θέλω να τον βλέπω ως εχθρό μου. Θέλω να τον βλέπω ως κάποιον που προστατεύει τον πολίτη. Σκεφτείτε, αστυνομικοί, τι κάνετε τώρα. Προστατεύετε τον πολίτη; Ποιον προστατεύετε; Δεν είστε μισθοφορική φρουρά του κάθε Κούλη. Δεν σας πληρώνει καν αυτός. Ο ελληνικός λαός σάς πληρώνει. Γαμώτο, ελάτε με το μέρος του ελληνικού λαού! Τι περιμένετε; Νομίζετε ότι θα σας φερθούν καλύτερα απ’ό,τι στους υπόλοιπους; Καλύτερα από ζώα; Δεν έχετε οικογένειες; Φίλους, γνωστούς; Ζείτε μέσα σε κενό αέρος;

Ούτε εγώ δεν ζω σε τέτοιο κενό αέρος, και με λένε «αντικοινωνικό» οι καλοπροαίρετοι.

Αντιδράστε όλοι. Δράστε όλοι μαζί, ενωμένοι.

Δεν θέλετε να το κάνετε; Θα φτύσουμε αίμα όλοι μαζί, πολύ σύντομα.

 

30 / 11 / 2021

Σήμερα ανακοίνωσαν νέα μέτρα, ακόμα πιο φασιστικά από τα προηγούμενα (αν και δεν θα μπορούσες να το πιστέψεις ότι είναι δυνατόν να συμβεί)!

Αλλά ας πούμε πρώτα και τα «καλά». Μες στην ευσπλαχνία τους δίνουν σε όλους ένα δωρεάν self test από 6 έως 12 Δεκεμβρίου. Και μετά, λέει, μπορεί να το ξανακάνουν από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Ποπο... χριστουγεννιάτικο δώρο. Καλά, ε, τώρα συγκινήθηκα. Αλλά, πραγματικά, ρε παιδιά, δεν μπορώ να το δεχτώ. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Παρακαλώ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ.

Και πάμε στα πιο σοβαρά «δώρα» αυτών των ανθρωπιστών του κώλου. Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 έως τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα πληρώνουν 100 ευρώ τον μήνα, τα οποία – υποτίθεται – θα πηγαίνουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ. (Αλλά ΠΙΠΕΣ θα πηγαίνουν για την ενίσχυση του ΕΣΥ, και όλοι το ξέρουμε.)

Λοιπόν, εγώ ένα σάς λέω: έχω εδώ δύο ανθρώπους άνω των 60, ανεμβολίαστους και μη πρόθυμους να εμβολιαστούν. Ο ένας είναι αρκετά ανόητος ώστε να λέει πως θα το πληρώνει το ανεμβολιαστικό χαράτσι κάθε μήνα: και προσπαθώ να τον πείσω να μην το κάνει.

Ο άλλος είναι άρρωστος από εγκεφαλικό, δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, και δεν θέλει να τα πληρώσει. Θέλω πραγματικά να δω τι θα κάνουν αυτοί οι γαμημένοι κωλοφασίστες. Θα έρθουν στο σπίτι μου να συλλάβουν άνθρωπο 70+ χρονών, κατάκοιτο, μετά από εγκεφαλικό;

Θα τους περιμένω ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, κι ας γίνει της πουτάνας το κάγκελο μετά από αυτό.

*

ΚΑΝΕΙΣ να μην πληρώσει τσακιστό ευρώ σε αυτά τα φασιστικά αρχίδια του κερατά.

Δε θα πληρώνουν οι γέροι μας τις αποτυχίες της κυβέρνησης να ελέγξει μια επιδημία ή να ενισχύσει το ΕΣΥ. Ούτε θα πληρώνουν για τις συμφωνίες που έχουν κάνει κάποιοι πολεμοκάπηλοι της πανδημίας με τη Μεγάλη Φάρμα. Ούτε θα πληρώνουν για να τους «επιτρέπεται» να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν με το σώμα τους.

Θα έρθουμε να σας βρούμε, γαμημένοι πούστηδες, με πιστόλια και μαχαίρια στα χέρια.

 

1η σελίδα από τις 109

Επόμενη σελίδα

 

Επίσης . . .

Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα


τεύχος 7

Ένας χρόνος Ασύμμετρα Φαντασκευάσματα!

 

Η Αδελφότητα του Βορρά (Οι Εξόριστοι της Σερανβέλ, βιβλίο 3ο)


Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο των Εξόριστων της Σερανβέλ είναι έτοιμο για να το κατεβάσετε ως pdf, κλικάροντας την παρακάτω εικόνα.

Mπορείτε, επίσης, να μου κάνετε μια δωρεά μέσω Paypal, γιατί οι συγγραφείς φαντασίας δεν βγάζουμε φράγκο σ’αυτή τη χώρα των γιγάντιων αρχαίων θεών.

Σχετικά με τους λόγους που με έκαναν να αποφασίσω να δίνω την τριλογία Οι Εξόριστοι της Σερανβέλ δωρεάν σε μορφή pdf διαβάστε αυτό το άρθρο.

 

Επιλογές Νοεμβρίου (21/11)


Thorgal: The Talisman, & Γελώντας στην εποχή της χολέρας (Παρίσι στις αρχές του 1830), & Before Adam (μυθιστόρημα του Jack London), & The Spine of Night (καινούργια ταινία μαγείας και ξίφους), & Ian Miller, & P. Craig Russell, & The Knights of God (παλιά βρετανική δυστοπική τηλεοπτική σειρά), & Kardios (μια από τις τελευταίες παλιές σειρές Sword & Sorcery), & Avon Equinox Rediscovery Sci Fi Series (blog αφιερωμένο σε παλιά βιβλία επιστημονικής φαντασίας), & Στοιχεία για τον καφέ, & House of the Dragon (George R.R. Martin), & WBYK Art, & Dune (ένα κόμιξ της Μάρβελ, 1985), & Robert Anton Wilson (ένας «δεξιός αναρχικός»;), & The Thing from — “Outside” (μυθιστόρημα «πρώιμης» επιστημονικής φαντασίας, 1923), & Η Κίνα φυλακίζει δημοσιογράφους, & Dangerous Visions και New Worlds (1950 – 1985) — COVID-19 — Ψάχνουν το μυστικό των «άτρωτων» στον κορωνοϊό ▪ Τα δεδομένα δείχνουν ότι η γρίπη των χοίρων ήταν πιο επικίνδυνη για τα παιδιά απ’ό,τι είναι ο Covid-19