|Αρχείο Νέων 2008|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τον τελευταίο καιρό ορισμένα browser (όπως πχ Opera) ίσως να είχαν κάποιο πρόβλημα με την κωδικοποίηση σε ορισμένες σελίδες αυτού του ιστοχώρου. Το πρόβλημα έχει φτιαχτεί. Αν εντοπίσετε κάτι παρόμοιο, παρακαλώ στείλε μου ένα e-mail (kostasvoulazeris @ yahoo . gr) για να με ειδοποιήσετε.Το Παιχνίδι των Ράζλερ είναι μια σειρά επικής φαντασίας, που διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό αρχαίο κόσμο που ονομάζεται Κουαλανάρα. Δεν είναι εύκολο να πω μια γενική περίληψη με δυο λόγια, και, ακόμα κι αν το έκανα, αυτό δε θα σας έδινε να καταλάβετε και πολλά. Το Παιχνίδι των Ράζλερ δεν αφορά ένα μόνο συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε ένα μόνο συγκεκριμένο γεγονός· είναι από εκείνες τις ιστορίες που πρέπει να τις διαβάσεις προκειμένου να δεις τι πραγματικά λένε.
Το Παιχνίδι των Ράζλερ είναι κάτι που έγραψα από το 2002-3 μέχρι το 2005-6, μετά από τη σειρά Άρμπεναρκ: Η Επιστροφή των Θεών. Αποτελείται από έξι τόμους, τους οποίους, παρότι έχω έτοιμους, δε θα τους ανεβάσω αμέσως εδώ, αλλά κάθε δυο-τρεις μήνες θα ανεβάζω και έναν, έτσι σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχετε το Παιχνίδι των Ράζλερ ολοκληρωμένο.
Περισσότερα (καθώς και όλες οι υπόλοιπες ανανεώσεις που θα γίνονται) εδώ.
Ένα άρθρο που είχε παλιότερα παρουσιαστεί στο περιοδικό Συμπαντικές Διαδρομές, αλλά εξακολουθεί να είναι επίκαιρο, και σίγουρα θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

Επίσης, έχω ξεκινήσει μια καινούργια ενότητα, η οποία ονόμαζεται Επιλογές, και εκεί θα συμπεριλαμβάνω ό,τι ενδιαφέρον σύνδεσμο ή νέο τυχαίνει να βρίσκω στις περιπλανήσεις μου στο Διαδίκτυο.
Αυτό το άρθρο είναι λιγάκι παλιό. Το βρήκα χτες στο συρτάρι μου, καθώς καθάριζα κάτι πράγματα. Και σκέφτηκα ότι είναι κάτι που θα μπορούσα, άνετα, να το είχα γράψει και σήμερα.
Επίσης, θα ήθελα να αναφέρω ότι στο περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ, τεύχος 482 (Φεβρουάριος 2008), υπάρχει ένα άρθρο του Μάκη Πανώριου, το οποίο αναφέρεται σε όλα τα είδη που (εσφαλμένα) θεωρούνται "παραλογοτεχνία" από τους "επίσημους" λογοτεχνικούς κύκλους. Ίσως να ενδιαφέρει κάποιους από εσάς. Το άρθρο (παρμένο από μια ομιλία του κ. Πανώριου) έχει τίτλο Υπέρ της (Παρα)Λογοτεχνίας.
Οι πιο παρατηρητικοί θα προσέξουν ότι αυτό το διήγημα συνδέεται με μία από τις Μικρές, Μικρές Ιστορίες. (Αα, δεν σας λέω ποια· θα πρέπει να ψάξετε να τη βρείτε.)
Βιβλιοκριτικές > The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket, του Edgar Allan Poe.
Και αρχίζουμε το 2008 με Poe και με μια μικρή ιστορία που αφορά ένα χωριό και έναν μυστηριώδη άγνωστο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;





